Janićijević: Spremna sam za evropsku profi titulu

Bokserku Jelenu Janićijević uskoro očekuje meč za evropsku profesionalnu titulu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ
Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prva Srpkinja sa medaljom na Evropskim prvenstvima, osvajačica bronze na šampionatu u Budvi, boriće se 5. januara na Zlatiboru za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke.

"Sve je u redu, pripreme teku najboljim mogućim tokom, radili smo prvo bazu, onda specifiku i na kraju sparinge. Mislim da je odmor bio adekvatan, otići ćemo još pet dana ranije na Zlatibor da se adaptiram na klimatske uslove i što se mene tiče spremna sam", poručuje Jelena Janićijević.

"Ona je do sada nepobeđena i najbolja je bokserka Nemačke, mislim da je među 10 ili 15 najboljih na svetu, a u WBO smo nas dve prvorangirane na nivou Evrope, očekujem ozbiljan meč", rekla je Janićijević Tanjugu tokom treninga u njenom klubu Blokovi na Novom Beogradu, gde radi pod "budnim okom" trenera Stefana Huberta.

Svaki trener živi u uverenju da "gaji" budućeg svetskog šampiona, a nekima se taj san i ostvari, dodaje kroz osmeh srpska bokserka.

"Daću sve od sebe da bude pobeda, ali čak i kada sve šanse na mojoj strani, boks je opasan sport i jedan udarac može da preokrene borbu. Nikad ne najavljujem rezultat unapred jer u boksu je sve moguće".

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ
Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ipak, duel na Zlatiboru, njen prvi profsionalni u Srbiji, dočekuje sa mnogo optimizma.

"Moj trener je jedan od najboljih analitičara i stratega, ja se njemu u posao ne mešam, verujem da je napravio dobru strategiju, a moj posao je da treniram i implementiram u ringu ono što smo se dogovorili, a do sada nam je to dosta dobro uspevalo", poručila je Janićijević.

Uoči meča između Jelene Janićijević i Sare Vajvan održaće se uvodne borbe u kojima će nastupiti Nikolina Gajić protiv Aleksandre Rapaić u kategoriji do 70 kg, zatim Nenad Jovanović protiv Vladimira Gubarša u polusrednjoj kategoriji, Aleksa Marković protiv Josifa Belića u lakoteškoj Antonio Bisec protiv Igora Rogića u polusrednjoj i Sejdi Nazif protiv Veljka Gligorića u poluvelter kategoriji, a biće priređen i poseban zabavni program.

Spektakularno boksersko veče održaće se 5. januara od 18 sati u Sportskoj hali Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.