Pet medalja srpskih boksera na "Jadranskom biseru“

Srpski takmičari osvojili su pet medalja na Medjunarodnom bokserskom turniru "Jadranski biser", koji je održan u Budvi od 13. do 19. marta, saopštio je BSS.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

"Najstarija bokserska manifestacija u Crnoj Gori - Medjunarodni turnir 'Jadranski biser', 32. po redu bio je ujedno i Svetski kup za mlade, a tradicionalnom turniru je prethodio kamp na kojem se više od 100 boksera iz Srbije, Rusije, Kube, Švedske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore zajedno pripremalo za učešće na ovom takmičenju. Srbiju je predstavljalo šest boksera i dve bokserke, a osvojeno je pet medalja. Turnir je okupio boksere i bokserke rodjene 2005. i 2006. godine u svim težinskim kategorijama. Svetski kup za mlade u boksu u Budvi okupio je boksere iz 23 države i najtalentovanije svetske aktere plemenite veštine", naveli su iz BSS.

Selekciju Srbije činili su: Sanja Mitić (50 kg), Anastasija Bošković (70 kg), Adam Krstović (75 kg), Filip Džida (60 kg), Nikola Cvetković (71 kg), Dženis Vanić (67 kg), Strahinja Mošarinski (60 kg), Marko Pižurica (86 kg).

Selektor ženske selekcije Srbije bio je Nikola Lazarević, a muške Nebojša Čurović.

"Srebrnu medalju osvojila je Sanja Mitić, koja je u borbi za zlato izgubila od Ruskinje Karine Korobove 1:4. Bronzu je osvojio Filip Džida, koji je najpre savladao Jermena i Rusa, a zatim u polufinalu zaustavljen od Bugarina Viktorija Ilijeva 0:5. Marko Pižurica je takodje osvojio bronzu. On je pobedio Belgijanca, a u polufinalu izgubio od Kazahstanaca Deuleta Tulemisova. Bronzana odlučja su takodje osvojili Anastasija Bošković i Adam Krstović", dodaje se u saopštenju BSS.

Selektor muške reprezentacije Srbije Čurović istakao je na kraju da je na ovom prestižnom takmičenju za mlade snage prikazan kvalitetan boks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.