Surova strana sporta: "Pokušao sam da se ubijem nakon poraza" VIDEO

Retko koji sportista otvoreno priča o psihičkih problema kao posledice poraza, pritiska javnosti zbog velikih očekivanja, pada sa vrha...

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Laszlo Geczo
Foto: Profimedia/Laszlo Geczo

Gotovo niko ne otvara dušu kao što je to uradio engleski bokser Džordan Gil.

Nakon što je iznenadio lokalnog heroja Mika Konlana u Belfastu, 29-godišnjak iz Kembridžšira je otkrio da je pokušao da se ubije, jer nije mogao da podnese prošlogodišnji poraz od Španca Kika Martinesa.

"Nisam samo razmišljao o samoubistvu, već sam to i pokušao da uradim. Neko me je spasao",
rekao je Gil za BBC.

Bivši šampion Komonvelta i Evrope u pero kategoriji zahvalio se svima koji su mu pomogli da se izbori sa problemima nakon poraza od Martinesa.

Oktobra prošle godine, Španac je četiri puta rušio Gila i slavio u četvrtoj rundi, čime je peti put postao evropski prvak.

"Nakon poraza od Martinesa izgubio sam dodir sam sa sobom. Rastao sam se sa suprugom. Bio sam na polju 30. juna i hteo da se ubijem. Došla je jedna osoba i sačuvala me je", priznao je Gil.

Ljudi kojima se okružio su mu pomogli da se vrati na pravi put, a pet meseci nakon što je pokušao samoubistvo, odlučio je da opet stupi u ring.

Njegov rival Konlan, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio bronzu, bio je izraziti favorit, ali ga je Gil bacio na pod u drugoj rundi, a onda u sedmoj serijom sjajnih udaraca naterao sudiju da prekine meč.

"Očekivao sam pobedu. Morao sam da zadržim koncentraciju, ostanem miran i pratim plan borbe. Sve sam uradio što je trebalo",
poručio je Gil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.