Habib objavio slike operisanog stopala: Hteo sam da odustanem

Habib Nurmagomedov pobedom na Džastinom Gejdžijem oprostio se od aktivnog bavljenja MMA sportom i UFC organizacije.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen / Instagram khabib_nurmagomedov
Foto: Printscreen / Instagram khabib_nurmagomedov

Nurmagomedov najavio dolazak u Srbiju

Borilački svet nije oduševio samo načinom na koji je došao do pobede i perfektnog skora od 29-0, već i zbog činjenice da je dve i po nedelje pred meč operisao stopalo.

Habib je na svom Instagram profilu podelio rendgenski snimak od 7. oktobra i sliku otečenog stopala dan kasnije.

"Jedva sam prošao kamp, prve dve nedelje sam bio bolestan, završio u bolnici, potom sam polomio i prst na nozi. Razmišljali smo da odustanem, ali sam našao snage iako sam doživeo taj lom 14 dana pred meč", ispričao je Habib po dolasku u rodnu Mahačkalu i dodao:

"Bila je ovo paklena bitka. Sa svime što se sve izdešavalo u poslednjih pola godine. Na kraju, taj meč je za mene bio ličan, stvar principa", naglasio je Nurmagomedov.

Foto: Printscreen / Instagram khabib_nurmagomedov
Foto: Printscreen / Instagram khabib_nurmagomedov

Habib poštedeo Gejdžija: "Ako zaspi – probudiš ga i dobro je" FOTO

Odmah u ringu posle pobede je objavio kraj profesionalne karijere.

"Veoma sam srećan što sam objavio da se povlačim. Smatram da je tako najbolje, da odem kada sam na vrhu. To malo njih uradi, praktično niko. Svakako sam znao da ću morati u narednim godinama da donesem tu odluku. Učinio sam i više nego dovoljno da me smatraju najboljim borcem ikada u UFC-u, tako da je misija obavljena. Otac je rekao – kada ja odem, pojaviće se novi šampion. A šta ćemo dalje i kako ćemo da zarađujemo... Novac će se već zaraditi“, istakao je Habib.