Rakić: Biću šampion sveta VIDEO

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić govorio je na konferenciji za medije pred svoju narednu borbu.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

UFC Fight Night ove subote nam donosi borbu Aleksandra Rakića i Jana Blahoviča u poluteškoj kategoriji i verovatno će pobednik u narednom meču imati šansu da postane novi šampion.

Jan Blahovič je svojevremeno "ugrabio" pojas UFC poluteške kategorije nakon odlaska Džona Džonsa, a nedavno ga izgubio od Glovera Tešeire dok Rakić traži svoju prvu šansu da dohvati zlato.

Ukoliko pobedi Jana Blahoviča u subotu imaće sasvim realnu šansu da se već u narednom meču bori za pojas poluteške kategorije i tako postane prvi Srbin sa titulom UFC svetskog šampiona.

Rakić ima takav stil da je podelio mišljenja javnosti, neki ga vole, dok ga neki ne vole i govore da je previše dosadan borac i upravo je to bilo pitanje za Rakića na konferenciji za medije, kako se nosi sa tim komentarima.

"Ne zanima me. Da oni znaju bolje, sedeli bi ovde umesto mene. Je li tako? Nekada te borba ponese tako da ne smeš da se zaletiš na jnokaut jer ćeš ti biti nokautiran, pa moraš da budeš discplinovan i biraš svoje šanse i da ih ugrabiš kada se ukažu. Ne zanima me šta ljudi kažu, znam šta mogu i koliko mogu i znam da ću uskoro biti svetski šampion"
, rekao je Rakić.

Usledilo je pitanje da li može da prekidom pobedi poljskog borca u subotu:

"Moći ću da završim Blahoviča, znam. Mnogo sam radio u poslednjih godinu dana i bilo koga na svetu mogu da pobedim, ne zanima me ni kategorija ni ništa",
rekao je Rakić.

Podsetimo, Rakić je u poslednoj borbi bez ikakvih problema pobedio nekadašnjeg izazivača Džona Džonsa Tijaga Santosa, a borbu pre toga je Entonija Smita uništio lou kikovima, čak toliko da je Smit hodao na štakama nakon tog meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.