Koliko je Rakić ozbiljno povređen? VIDEO

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić doživeo je tešku povredu kolena tokom borbe sa Janom Blahovičem.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Janerik Henriksson/TT SWEDEN
EPA-EFE/Janerik Henriksson/TT SWEDEN

Aleksandar Rakić je mogao do pobede nad Janom Blahovičem u noći između subote i nedelje, ali se isprečila teška povreda kolena srpskog borca.

Kao što vidite na snimku, Rakić je težište prebacio na tzv. zadnju nogu, kada je u kolenu nešto "puklo" i on je pao na pod od bolova i svima je bilo jasno da je ova borba gotova.

Da je kojim slučajem Aleksandar Rakić pobedio u ovom meču, njegov naredni okršaj bio bi za pojas poluteške kategorije čime bi imao šansu da postane prvi Srbin UFC šampion.

"Povredio se... tako je kako je. Ne mogu da dočekam da ponovo uđem u oktagon sa ovako dobrim osećajem i nadam se da će mi UFC dati novu šansu da osvojim šampionski pojas",
rekao je kratko Blahovič.

Jan Blahovič je imao dosta lou kikova što je verovatno uticalo na ovu Rakićevu povredu:

"To je naše tajno oružje. Često smo to vežbali tokom trening kampa i primetio sam da je Rakić sve više usporavao kako je vreme odmicalo", rekao je Blahovič.

EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT
EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

Rakićeva povreda nimalo ne izgleda naivno i kako je Dr Brajan Suterer prokomentarisao očekuje se duža pauza za Aleksandra Rakića uz konstataciju da se radi o beskontaktnoj povredi koje su često surovije.

Rakićeva leva noga je pretrpela štetu od lou kikova, ali je desna noga bila ta koja je stradala jer se na snimku jasno vidi kada koleno "puca" i verovatno je doživeo kidanje prednjih ukrštenih ligamenata.

U priloženom video snimku ćete moći da dovijete potpuno objašnjenje kako se srpski borac povredio i kako to utiče na njegovo telo, ali kao što je rečeno, verovatno ga čeka duža pauza.

Mi mu u svakom slučaju želimo brz oporavak i mnogo sreće u nastavku karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.