Klivlend otpustio trenera

NFL franšiza Klivlend Brauns otpustila je svog trenera Fredija Kičensa posle neuspešne sezone.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Bobby Ellis/Getty Images
Photo by Bobby Ellis/Getty Images

Klivlend Braunsi dugo su važili za ubedljivo najlošiju franšizu u ligi, a čak su uspeli da imaju i sezonu bez osvojene pobede.

Stvari su napokon počele da idu uzlaznom putanjom, odbrana je delovala veoma dobro, a napad pojačan sjajnim ruki kvoterbekom i velikom zvezdom Odel Bekam Džuniorom.

Uprava Braunsa je za funkciju trenera angažovala Fredija Kičensa, kome je to bio prvi posao glavnog trenera u karijeri i posle samo jedne sezone, Kičens je dobio otkaz. U svojoj poslednjoj utakmici, Braunsi su poraženi od nejakih Sinsinati Bengalsa rezultatom 33:23.

Kičens je peti trener Braunsa od 2012 godine, a on je napravio veliki broj grešaka i smatra se da je najveća što saradnja na relaciji Mejfild – Bekam nije ni blizu one koja se očekivala u Ohaju.

Ruku na srce, Kičens baš i nije imao sreće sa povredama, a "kumovala" je i suspenzija Majlsa Gereta zbog udaranja Mejsona Rudolfa kacigom u glavu. Biće interesantno videti ko će biti Kičensov naslednik.

Neko vreme se u medijima spominjao nekadašnji trener Grin Bej Pekersa Majk Mekarti, ali on nije obavio nijedan intervju sa menadžmentom Klivlend Braunsa.