Ikona Njujorka odlazi u penziju!

Ilaj Mening, čuveni kvoterbek Njujork Džajantsa, odlučio je da završi karijeru posle 15 godina igranja u NFL ligi.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sarah Stier/Getty Images
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Dvostruki osvajač Superboula sa Džajantsima će defitnivino ostati upamćen po te dve osvojene šampionske titule, pošto je uspeo da nadigra čuvenog Toma Brejdija i Nju Ingland Patriotse.

Ilaj Mening je sin čuvenog nekadašnjeg kvoterbeka Arčija Meninga i mlađi brat takođe veoma poznatog kvoterbeka Pejtona Meninga, koji je karijeru gradio kroz Indijanapolis i Denver.

Ilaj Mening je sa 39 godina odlučio da se povuče, a iza sebe ima 15 godina iliti 16 sezona igranja u NFL ligi, gde je sa 57,023 jarda pasom i 366 tačdaun dodavanja sa ukupno 4,895 kompletiranih pasova lider Njujork Džajantsa.

Bio je MVP Superboula 2007. i 2011. godine, kada je između ostalog i doneo šampionske titule Džajantsima i tada postao jedan od samo petorice igrača koji su titulu najkorisnijeg igrača finala osvajali više puta.

"Ilaj Mening je predstavljao našu franšizu na najvišem nivou u svakom pogledu. Ilaju je mnogo značilo da bude prvi kvoterbek Džajantsa, a nama je mnogo više on značio i kao igrač i kao osoba", poručio je Džon Mara prvi čovek ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.