Da li će Ilon Mask ispuniti želju Toma Brejdija?

Tomu Brejdiju mogla bi da se ispuni najveća želja – da se bar na Tviteru reši fotografije koja mu je obeležila karijeru.

Izvor: B92
Podeli

Brejdi je u međuvremenu postao verovatno najbolji igrač u istoriji NFL sa sedam Superbol titula, pet SB MVP priznanja, tri titule MVP sezone, uz rekorde po broju pobeda među kvorterbekovima (243), bačenih pasova (11.317), kompletiranih pasova (7.263), bačenih tačdauna (624) i jardi (84.520) te najdužem bačenom tačdaunu (99 jardi).

Brejdi je pre nekoliko nedelja, kada je najavljeno da bi Ilon Mask mogao da kupi Tviter, pitao milijardera, upravo na Tviteru, hoće li, ako postane vlasnik, zauvek izbrisati njegovu staru fotografiju, na kojoj pozira u boksericama za NFL probe za koledž igrače.

U pitanju je sada već kultna fotografija Brendija koji je izabran kao tek 299. pik na draftu, a na kojoj ne da ne izgleda kao NFL igrač, već uopšte ne liči na profesionalnog sportistu.

Mask je u ponedeljak kupio popularnu društvenu mrežu za 44 milijarde dolara. Brejdi je posle objavljivanja ove vesti podsetio Maska na pitanje koje mu je nedavno postavio.

Brejdi pokušava da iskoristiti situaciju za rešavanje svog "problema", iako je verovatno i njemu jasno da nešto što se jednom pojavi na internetu više nikad ne može nestati.

Iako je Mask mnogo aktivan na Tviteru, na njegovu molbu još nije odgovorio.

"Ovo je moja najbolja ponuda. Ona je i konačna. Ako se ne prihvati, razmisliću o svojoj poziciji deoničara", napisao je Mask u prijavi.

Mask je jedan od najpopularnijih korisnika Titera, s više od 80 miliona pratilaca, a svaka njegova objava često izazove ogromne promene na berzi.

Često objavljuje i detalje o svojim kampanijama, zbog čega je u više navrata bio optužen za manipulisanje tržištem, a protiv njega je bilo pokrenuto i nekoliko istraga.

U nedeljama pre nego što je preuzeo 9% deonica, Mask je objavljivao o Tviteru i algoritmima koji upravljaju platformom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.