Vesti - Euroleague -

Mirotić: Nećeš biti srećan zbog novca i slave

Krilni centar Barselone Nikola Mirotić rekao je da novac i slava nisu najvažnije stvari u životu, kao da u tom smislu treba biti veoma pažljiv.

Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Španac crnogorskog porekla je pričao za serijal "Pričajmo", u kojem se zvezde španske ACB lige suočavaju sa neobičnim problemima sportista.

"Nećeš biti srećan zbog novca i slave. Živeo sam u SAD pet godina – video sam ljude koji nisu imali ništa, pa su imali milione i sve što požele, pa su to izgubili. Sedamdeset odsto igrača je uništeno", rekao je Mirotić i dodoje: "Srećan sam što oko sebe imam sjajan tim, ljude zadužene za finansije, za marketing, psihologe. Oni me štite".

Potom se Mirotić dotako i slave, toga što ljudi uvek znaju ko si ti.

"Teško je smešiti se kada imaš loš dan, čini se da uvek moraš da budeš srećan. Sećam se Janisa Adetokumba – iako je bio veoma umoran, davao je autograme sve dok svi nisu bili srećni. Veoma je skroman"
.

Zvezda Barselone poručuje kolegama da uvek moraju da imaju plan B i da treba da znaju šta će da rade posle završetka karijere.

"Mnogi ne znaju šta da rade, kao da im je smak sveta. Moramo više da radimo na tome, da igrači budu svesni i da se pripreme za kraj karijere, jer profesionalni život brzo prođe"
, priča Nikola i dodaje:

"Ja sam kupio farmu. Volim životinje, imam ovce i proizvodim sir u Srbiji. Iako sam živeo u nekim od najboljih gradova, oduvek sam bio dečko iz malog grada, tu ću se i vratiti“
.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu