Van Dajk: "Zlatna lopta" za mene? Lepo je, ali ne odlučujem ja o tome

Štoper Liverpula Virdžil van Dajk jedan je od mogućih kandaidata za nagradu "Zlatna lopta".

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Michael Regan/Getty Images
Photo by Michael Regan/Getty Images

Mnogi analitičari smatraju da bi Holanđanin mogao da bude prvi defanzivac, dobitnik te nagrade još od 2006. godine kada je to bio slučaj sa Fabiom Kanavarom.

Van Dajk je na turneji Liverpula u Americi rekao da je počastvovan pričama o tome, ali da bi radije da Liverpul nastavi sa žetvom trofeja nego da on bude lično nagrađen.

"Naravno da je čast kada vas pominju u tom kontekstu, ali šta da radim? Nemam uticaja na bilo šta. Ljudi koji imaju uticaja će i odlučiti ko će dobiti priznanje. Ne poričem da sam imao veoma dobru sezonu, tako da jedino što mi sada osteje je da se okrenem novoj, da budem zdrav i da bude sve i bolje nego prethodne godine", rekao je Van Dajk.

On je bio izabran i u najbolji tim godine u Premijer ligi, a izabran je i za igrača sezone u izboru kolega profesionalaca.

"Priznanje za igrača godine je velika čast za mene, ne može biti više od toga jer su za vas glasale kolege fudbaleri. Tada sam rekao da bih sve to menjao za pehar Lige šampiona. Srećom, nisam morao", poručio je Van Dajk.

Liverpul od 23.15 u Bostonu na "Fenvej parku" igra prijateljski meč sa Seviljom.

strana 1 od 2 idi na stranu