Atletiko zahteva da se poništi Grizmanov transfer

Predsednik LaLige Havijer Tebas rekao je da je transfer Antoana Grizmana iz Atletiko Madrida u Barselonu "pod lupom" i da bi mogao da bude proglašen nevažećim.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by David Ramos/Getty Images
Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona je angažovala fudbalera Atletiko Madrida Antoana Grizmana 12. jula po ceni od 120 miliona evra, koliko je iznosila klauzula u Grizmanovom ugovoru.

Problem je taj, što je klauzula do 1. jula bila 200 miliona evra, a "jorgandžije" tvrde da su se Barselona i Grizman dogovorili mnogo pre 1. jula, što je Madriđane oštetilo za 80 miliona evra.

"Postoji mogućnost da se ovaj transfer blokira, a LaLiga će uskoro doneti odluku hoće li tako zaista i biti. Atletiko se već žalio tako da Grizman i dalje nema licencu da nastupa za Barselonu u narednoj sezoni. Naravno, sve ove probleme rešavamo 'u hodu' i nadam se da ćemo uskoro imati jasnu stiuaciju", rekao je Tebas.

Podsetimo, Altetiko je Barselonu prijavio FIFA jer su pregovore sa Grizmanom ilegalno obavljali još u decembru 2017. godine, a i sam Grizman je tu ponudu odbio prošlog leta.

Barsa je opet, prema tvrdnjama Atletika, prišla njihovom fudbaleru u martu, što bi bio ozbiljan prekršaj ukoliko se ispostavi da je to tačno.

strana 1 od 2 idi na stranu