Poznat put za EURO – Srbija domaćin u potencijalnom finalu!

Žrebom u Nionu određeno je da je Srbija domaćin u finalu baraža Lige Nacija u kom se sastaje sa boljim iz duela Škotska – Izrael ukoliko prvo pobedi Norvešku.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na žrebanju je bilo 16 reprezentacija, među kojima i selekcija Srbije, čiji put kroz baraž počinje u Norveškoj.

Ukoliko Srbija bude bila bolja od Norveške u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Škotska – Izrael, određeno je žrebom u Nionu koji je pomagao nekadašnji grčki napadač Angelos Haristeas.

Pobednik duela između Srbije i Norveške biće domaćin u duelu protiv Škotske ili Izraela.

U Ligi A je Island je dobio u polufinalu za protivnika selekciju Rumunije dok drugi par čine Bugarska (želja selektora Tumbakovića) i Mađarska. Prvi duel se igra Rejkjaviku, a drugi u Sofiji. Domaćin finala lige A će biti bolji iz duela Island - Rumunija.

U Ligi B od ranije se znalo da će Bosna i Hercegovina kod kuće igrati sa Severnom Irskom i da će Slovačka ugostiti Republiku Irsku, a finalni meč će biti odigran u Zenici ili Belfastu.

Kada se priča o Ligi D takođe je bilo jasno da Gruzija dočekuje Belorsuiju i da Severna Makedonija kod kuće igra protiv selekcije tzv Kosova*. Pobednik duela Gruzija - Belorusija će biti i domaćin finala.

Srbija nije uspela da se plasira na EURO kroz kvalifikacije i ovo će joj biti jedina šansa za plasman na Evropsko prvenstvo.

strana 1 od 2 idi na stranu