Krstajić: Moji rezultati sa reprezentacijom su potcenjeni

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić kaže da mirne savetsi gleda na mandat na klupi "Orlova".

Izvor: B92, Sportski žurnal Evropa
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Krstajić je preuzeo Srbiju pred Svetsko prvenstvo 2018, posle smene Slavoljuba Muslina kojem je bio pomoćnik.

"Orlovi" su eliminisani u grupnoj fazi gde su pobedili Kostariku 1:0, a izgubili od Švajcarske 2:1 i Brazila 2:0.

Krstajić je vodio Srbiju do osvajanja Grupe 4 Lige C Lige nacija, počeo je i kvalifikacije za EURO 2020, ali je smenjen nakon debakla u Ukrajini sa 5:0.

"Razultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem", rekao je Krstajić za "Sportski žurnal".

Kao bitnu stvar u vezi sa oscilacijama reprezentacije ističe to što se u Srbiji nikad ne zna da li je prioritet rezultat ili razvoj mladih igrača.

"Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju – Sergej Milinković-Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić nemaju kontunitet igara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi".

Bivši selektor se vratio na katastrofalan rezultat iz Kijeva.

"Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 1:0 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugaije".

Krstajić je kritikovao i pisanje medija u vezi sa nacionalnim timom.

"Možda i novinari očekuju više nego što možemo, jer nismo velesila i treba da u nekim situacijama da reaguju drugačije, a ne prenošenjem negativnih stvari u javnost".

strana 1 od 2 idi na stranu