Vukanović: Bitno je sačuvati zdravlje i zdrav razum

Fudbaler Crvene zvezde Aleksa Vukanović izjavio je da je već na samom startu ozbiljno shvatio mere državnih organa zbog epidemije koronavirusa.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ozbiljno je shvatio i instrukcije iz kluba o radu i da se nada da bi uskoro život mogao da se vrati u normalu.

Izjavu je dao za klupski sajt fudbalskog kluba Crvena zvezda.

"Negde sam od starta najozbiljnije shvatio da je neophodno smanjiti kontakte na minimum. Devojka Kristina i ja smo sami u stanu u Novom Sadu i ne idemo cak ni kod familije jer ne želimo da ih ugrozimo. Pitamo roditelje treba li im nešto iz prodavnica, ali su oni, hvala Bogu, zdravi i mobilni tako da nam se uglavnom zahvale na ponudi jer sve mogu sami. U ovim okolnostima najvažnije je sačuvati zdravlje, a posebno zdrav razum. Ostanimo kod kuće, budimo uz najmilije, sve prolazi, pa će i ovo proći", kaže Vukanović.

On se na ovu situaciju se navikao, jer su sportsiti uglavnom rutineri.

"Ovako uređeno nam izgledaju i pripreme samo što su ove bolje jer su uz nas naše porodice. Nije mi dosadno, imam plan rada, a veče provedemo uz neku dobru seriju kao što je "Tajkun“, film, neku video igricu. Ne izlazimo iz kuce bez preke potrebe, ne posećujemo druge ljude, čuvamo i sebe i druge".

Vukanović je naveo da igračima stručni štab šalje plan treninga, kao i da je cilj održati bar fizičku spremu koliko se može u ovim okolnostima.

"Klub nam je obezbedio sobne bickle, trake, još neku potrebnu opremu i radimo pod stručnim nadzorom. U svakodnevnom smo kontaktu sa Misterom (Dejanom Stankovićem prim.aut) i stručnim štabom, pričamo mnogo i jedva čekamo da se vratimo na teren".

"U poslednje vreme trčim i napolju, u blizini stana ali uz „punu ratnu opremu“ - masku i rukavice. U ovom trenutku je bitno da ostanemo zdravi i koliko-toliko fizički pripremljeni da bismo lakše odradili trenažni proces koji nas čeka pred nastavak prvenstva. Jedva čekam da ponovo krenemo sa normalnim radom, nema tog treninga koji može loptu da zameni",
rekao je Vukanović koji se osvrnuo i na humanitare akcije, koje su crveno-beli podržali tokom epidemije virusa korona.

"Pomažemo koliko smo u mogućnosti i ne volimo da pričamo o tome. U našoj svlacionici vlada porodična atmosfera. U svakodnevnom smo kontaktu i kad je potrebno reagujemo na naš način – brzo i složno. Zato apelujem na sve gradane u Srbiji da budu socijlano odgovorni kako bismo zajedno što pre pregurali pandemiju", zaključio je Vukanović.

strana 1 od 2 idi na stranu