Novi haos u srpskom fudbalu: Publika bacala kamenice, tukli se igrači u sudije VIDEO

Nova bizarna scena viđena je u srpskom fudbalu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Premlaćivanje sudija, gađanje protivničkih igrača kamenjem, pretnje palicama više nisu nikakva novost, a što je liga niža, veće su šanse da se ovo dogodi.

Poslednji slučaj desio se za vikend u Bajmoku.

Fudbaleri zmajevačkog Obilića u okviru odigravanja poslednjeg, tridesetog kola, područne lige Subotica, gostovali su domaćinu "Radničkom 1905" i kako kažu doživeli su neviđenu neprijatnost i linč na terenu.

"Na kraju meča, domaćini su pored verbalno upućenih nepristojnih reči, kao i gestikulativnih pokreta, hvatajući se pri tom za polni organ i fizički nasrnuli na naše igrače i predstavnike kluba, pri čemu su dva mlada igrača Obilića, Uzelac Vukašin i Marković Miloš izvukli deblji kraj i završili sa medicinskim kragnama oko vrata", ističu iz FK Obilić.

Od samog ulaska na stadion kako dodaju, doživljavali su razne verbalne uvrede, koje su se kasnije nastavile i za vreme utakmice, što je na kraju meča kulminiralo i krajnje neljudskim postupcima pojedinaca FK Radnički 1905 kao i prisutnih oko 300 gledalaca koji prema trenutno važećim propisima, usled pandemije, nisu smeli biti na stadionu.

"Na tribinama je bilo prisutno trista navijača koji su od samog početka vređali naše igrače, bacali su pirotehnička sredstva na teren i gađali naše igrače kamenjem. Palicama su udarali po nastrešnici klupe za rezervne igrače, a koja se nalazi uz samu ogradu kojom je ograđen teren za igru. Većina tih navijača bila je u alkoholisanom stanju, a alkohol su konzumirali i tokom utakmice", ističu iz FK Obilić

Na poluvremenu je predsednik FK Obilića Milan Šašić, videvši kuda sve to vodi i želeći da zaštiti svoje igrače i rukovodstvo, zatražio od delegata utakmice da naloži službenim licima za bezbednost na utakmici, da isprazne tribine, odnosno da se utakmica nastavi samo prema trenutno važećim propisima, odnosno bez publike. Ali delegat to nije učinio.

"Sredinom drugog poluvremena oko šezdesetog minuta, došlo je do koškanja igrača na terenu, pri čemu je nastala opšta tuča u kojoj su između ostalog domaći igrači (kojima su zbog opstanka u ligi bili potrebni bodovi sa ove utakmice) dva puta glavnog sudiju, koji je korektno sudio, oborili na travu. I pored toga sudija nije prekinuo utakmicu", poručili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.