Klop besan: Njukasl će vladati 20 ili 30 godina

Jirgen Klop smatra da će posle promene vlasnika Njukasl dominirati engleskim i svetskim fudbalom narednih decenija.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Saudijski princ Mohamed bin Salman je postao vlasnik "svraka" i s obzirom na enormno bogatstvo, jasno je da će ogromna sredstva uložiti u klub sa severa Engleske.

Klop, kao i mnogi drugi u Premijer ligi nije bio srećan zbog toga.

"Čekao sam zvanično saopštenje Premijer lige ili nekog iz vrha. Bilo koga, jer postoje opravdane bojazni u vezi ljudskih prava u toj zemlji. To je jasno, to je situacija. Šta će ovo značiti za fudbal? Imamo novu supersilu u Njukaslu", kaže nemački stručnjak.

On je rekao da mu se ništa nije dopalo u vezi sa kupovinom akcija Njukasla.

"Ne bih da sve to deluje kao moj posao, jer nije. Ne postoje dve opcije kada se radi o ljudskim pravima u Saudijskoj Arabiji. Tu nema sumnje. Ipak, kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za druge ljude. Ako pričamo samo o fudbalu, dugoročno, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svetu iza kog stoji država i koji pripada najbogatijoj porodici na svetu", kaže Klop za nemački "Skaj".

Predviđa da će Njukasl biti dominantan ne samo narednih godina, već decenija.

"Mogućnosti koje im se otvaraju su neslućene. Ceo svet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superlige Evrope, ali samo za jedan klub. Njukasl će imati dominantnu ulogu u svetu fudbala u narednih 20 do 30 godina", zaključio je menadžer Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu