"Pili i pušili do četiri ujutru"; Prosinečki: Sa većim lažovima nisam radio

Slovenačka Olimpija očigledno ne prija trenerima iz ostalih država bivše Jugoslavije, te je tako, nakon Save Miloševića, na red došao Robert Prosinečki.

Podeli
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

"Žuti" je preuzeo ekipu za koju je nekada i igrao pre samo tri meseca, a već je dobio otkaz. Klub je sa njim napustio i sportski direktor Mladen Rudonja.

Predsednik kluba Adam Delius je optužio hrvatskog stručnjaka da nije uzor igračima, te da ne poštuje filozofiju i vrednosti tog kluba.

"Mogli su da kažu da ne znam posao, ali da nisam bio pošten - nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hičkok ne bi bio u stanju da napravi", rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

Predsednik kluba Adam Delius:

"Ono što niko ne zna jeste da je trenerski tim igrao karte (skoro svaki dan) do četiri ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga. Takođe, Prosinečki je kao trener neodgovorno odgađao ili čak otkazivao treninge. Tako je otkazao trening dva dana pre kraja priprema bez konsultacija sa predsednikom ili direktorom kluba.Iz naše perspektive, sve ove činjenice bile su dovoljne da se raziđemo sa trenerom koji ovako radi u jednom prvoligašu. Međutim, želimo da ostavimo prošlost iza sebe i da gledamo u budućnost."

Potom je podrobnije objasnio situaciju.

"Predsednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopšte nisu svesni šta se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i finansije. Predsednik kluba je doneo papir svima nama da ga potpišemo da mu bude lakše da makne direktora Igora Barišića. Mi smo hteli da potpišemo, ali smo onda na dnu tog papira videli da, ako on da otkaz Barišiću, da i svi mi dobijamo otkaz. Mogao je da dođe i samo da mi kaže da nisam taj i da moram da idem i nema problema", dodao je Prosinečki i zaključio:

"Ovo je moj klub, imam prelepe uspomene iz Olimpije i došao sam samo da pomognem ovom klubu. Nisam dolazio ja njemu, nego je on dolazio meni i molio me da dođem. OK, nisu se neke stvari poklopile i dobro. Mene novac uopšte nije zanimao, nego sam želeo da ovom klubu bude bolje."

Na konferenciji za medije Roberta Prosinečkog su se pojavili i navijači Olimpije koji su pružili podršku sada već bivšem treneru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.