Tužba za kompletnu upravu Juventusa, UEFA pokrenula istragu

Javno tužilaštvo u Torinu pokrenulo je tužbu protiv doskorašnjeg predsednika Juventusa Andrea Anjelija i članova Upravnog odbora kluba, prenosi ANSA.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Postupak obuhvata 11 osoba iz rukovodstva Juventusa, za koje se sumnja da su falsifikovali dokumente o transferu novca i igrača, širili lažne informacije o finansijskoj situaciji kluba, manipulisali tržištem, ometali kontrolu revizije, ograničavali ulazak poreskih inspektora u prostorije kluba, itd.

Klub iz Torina je optužbe okarakterisao kao neosnovane.

"Navodi javnog tužlilaštva ne deluju nam osnovano. Ne izgledaju da su, ni kao pretpostavke, ni kao zaključci, usklađeni sa sadržajem Milanskog berzanskog sporazuma", saopštio je čuveni torinski klub.

Svi članovi Upravnog odbora Juventusa su u ponedeljak podneli ostavke, na čelu sa Andreom Anjelijem i Pavelom Nedvedom.

I to nije sve, jer je tokom popodneva reagovala i UEFA koja je pokrenula zvaničnu istragu protiv Juventusa. Iz sedišta u Nionu objavljeno je da se ispituje potencijalno kršenje pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju. "U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila posle nedavno ovbavljenih navoda kao rezultat isterage javnog tužioca u Torinu. Još 23. avgusta Finansijsko kontrolno telo UEFA (CFCB) je zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine".

"U slučaju da je situacija po zaključenju istrage bila značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum, te preduzmemo pravnu meru koja može da bude u skladu da proceduralnim pravilima. Sarađivaćemo sa vlastima u Italiji i nećemo se oglašavati dok istraga ne bude zaključena", poručuju iz Finansijskog kontrolnog tela UEFA koje se bavi ovim pitanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.