Hrvata maltretirali u Albaniji – pokrenut postupak pred FIFA sudom

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine je pokrenuo postupak pred FIFA sudom protiv albanskog kluba Kukesi.

Izvor: B92, klix.ba
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni traže zaštitu za Antu Živkovića.

Ante Živković (29) je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrao u prošloj sezoni za Borac i Radnik, a od jula ove godine je bio član albanskog Kukesija.

No, kako tvrdi Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine, on je jučer doživio veliku neugodnost i bio je prisiljen potpisati raskid ugovora s albanskim klubom.

"Pomenuti fudbaler obratio se klubu pismom zbog višemesečnog kašnjenja s isplatom zarađenih plata. Klub je pozvao igrača na sastanak u toku jučerašnjeg dana, međutim umesto da dobije informacije o isplati dugovanja prema njemu, igrač se suočio s jednom od najtežih situacija u svojoj dosadašnjoj karijeri. Naime, predstavnici kluba su Živkovića držali više sati u klupskim prostorijama, uputili su mu brojne pretnje, uvrede, a sve je kulminiralo fizičkim napadom na igrača. Predstavnici kluba silom su naterali igrača da potpiše raskid ugovora, onemogućivši mu da napusti prostorije kluba u suprotnom", stoji u saopštenju Sindikata.

Kako je navedeno, Živković je nakon nekoliko sati uspeo da napusti klupske prostorije, te se odmah uputio nazad u Hrvatsku, imajući u vidu da je njegova sigurnost bila pod velikim upitnikom.

"Dokazaćemo da je igrač bio prisiljen da potpiše raskid ugovora, pokrenućemo i postupke protiv klupskih predstavnika kako bi takve osobe trajno udaljili iz fudbala. Želimo naglasiti da je FC Kukesi dugi niz godina poznat kao klub koji se izuzetno loše odnosi prema igračima, krijući ugovore i anekse ugovora od igrača, kasneći s isplatama mesečnih plata i drugih obaveza, a u ranijem periodu pokrenuli smo postupke za igrače Numana Kurdića i Tarika Isića protiv ovog albanskog kluba, upravo zbog prethodno navedenih činjenica", saopšteno je iz SPF BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.