B92.net u Budimpešti: Rimljani dominiraju, Beograđanin im traži "mnogo" novca za karte

Došlo je vreme za dodelu prvog evropskog trofeja ove sezone, a u finalu Lige Evrope od u Budimpešti će se sastati Sevilja i Roma.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/SS
Foto: B92/SS

Za B92.net iz Budimpešte, naš reporter Stefan Smuđa.

Na licu mesta svedočimo da vreme u prestonici Mađarske "služi" navijače u pripremi za meč, a najavljeno je da će i igrače koji će od 21.00 istrčati na "Puškaš arenu".

Kako su nam rekli neki Španci, biće ih oko 13.000 u gradu i okupljaće se u jednom parku gde će se "zagrevati" za finale, dok će u drugom svoju uvertiru praviti tifozi iz Rima.

Na prvi pogled, čini se da će "vučica" imati mnogo veću podršku, pošto je Budimpešta više "obojena" u Romine dresove. Čak sam na putu ka akreditacionom centru naišao na zanimljiv razgovor Italijana sa čovekom čiji je "engleski" imao srpski akcenat.

Foto: B92/SS
Foto: B92/SS

U toku je bilo "tapkanje" karata, kojih na biletarnicama niti sajtovima više nema, a ispostavilo se da je stariji gospodin iz Beograda tražio 400 evra za jednu kartu, dok je navijač u dresu Rome u društvu devojke nudio toliko za dve ulaznice.

Iako je cenkanjem cena pala na 340 evra, na kraju se nisu dogovorili.

"Karata više nema, ne znam kako će proći bolje od toga", rekao mi je Beograđanin i pohvalio se da je verni čitalac sajta B92, pokazavši mi aplikaciju na telefonu.
Nastavio je dalje uveren da će naći kupca, dok Italijani masovno traže dragoceno parče hartije i tvrde da će cena pasti kako se meč bude bližio početku.

Nastavljam dalje u potrazi za velikođ grupom navijača, a vi svakako ostanite do kraja dana uz B92.net, jer ćemo izveštavati o atmosferi na ulicama pred utakmicu, kao i sa samog velelepnog stadiona koji nosi naziv "Ferenc Puškaš".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu