Švajcarci pamte "horor film" – smislili rešenje za "delije"

Najuticajniji švajcarski portal "Blick" pisao je o navijačima Crvene zvezde, koje ovdašnja javnost i te kako pamti.

MTIzvor: B92
Podeli
Profimedia/FGLORIES/SIPA
Profimedia/FGLORIES/SIPA

Iz Berna za B92.net, Milan Tomić

Jang Bojs i Crvena zvezda igrali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019. godine, kada su, kako se navodi, "delije" izazvale niz skandala.

Ističu da je šansa da Bern padne u ruke Srba sada manja nego što je bila tada.

U to vreme, vlasnici sezonski karata su preprodavali ulaznice srpskim navijačima koji nisu mogli da nabave u zvaničnoj prodaji.

Grupa Zvezdinih navijača je tada bila znatno veća, brojala je više od 2.000 ljudi koliko ih je bilo u sektoru namenjenom za goste.

Za ovaj meč (utorak, 21.00), koji praktično odlučuje o putniku u Ligu Evrope, u slobodnoj prodaji je bilo dostupno samo 300 karata. Sve ostale su bile prodate u paketima za Ligu šampiona.

Profimedia/FGLORIES/SIPA
Profimedia/FGLORIES/SIPA

Od ove sezone, sezonske karte su dostupne samo preko YB aplikacije, za koju je potrebna registracija.

Moguće je da se prosledi ulaznica nekom, ali je ona ograničena. Tako se zapravo sprečava crno tržište.

Izvršni direktor kluba iz Berna Vanja Gruel ističe da se ne radi zapravo samo o tome da stadionom dominiraju crna i žuta boja, već i to da se spreči pojava mešovitih sektora, samim tim i potencijalni sukobi između navijača.

"Blik" piše da je sećanje na poslednji dolazak navijača Zvezde kao horor film, te da je tada preko hiljadu gostujućih navijača pravilo nerede, tuklo se, čak i sa gvozdenim šipkama.

Situacija je tada eskalirala, policija je koristila biber sprej i pendreke, a na kraju je morala da ispali i tri hica kao znak poslednjeg upozorenja.

Očekuje se dolazak 2.000 srpskih navijača, ne samo iz Srbije i Švajcarske, već i iz susednih zemalja, te je shodno tome i prisustvo policije veliko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu