Još jedna VAR kontroverza u LŠ – sutkinja izazvala pometnju

Na utakmici Bajerna i Kopenhagena desila se gotovio identična situacija kao na meču koji je odigran veče ranije u Parizu - ali sa drugačijim ishodom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

* Englezi: "VAR, umri"; Enrike: Ovo je fudbal, a ne košarka

Igranje rukom u Parizu je sankcionisano jedanaestercom (Embape za 1:1) dok je igranje rukom u Minhenu drugačije tretirano i nije bilo penala.

Francuskinja Stefani Frapar delila je pravdu na meču u Minhenu između Bajerna i Kopenhagena i bila je na velikom iskušenju kada je trebalo da donese najvažniju odluku.

Sporna situacija desila se u drugom minutu nadoknade (na 0:0), lopta je pogodila u ruku (u predelu lakta) igrača gostiju Petera Ankersena i za Francuskinju u prvom momentu nije bilo dileme - pokazala je na penal.

Međutim, stigao joj je poziv iz VAR sobe da pgleda na usporenom snimku sporni momenat pa da tek onda potvrdi ili poništi svoju odluku.

Frapar je, pomalo i zbunjeno (u prvi mah krenula u pogrešnom pravcu da pronađe VAR ekran), posle ogledanog snimka preinačila odluku – igranje Ankersena nije joj bilo za najstrožu kaznu.

Pogledajte i kako je Njukasl ostao bez pobede veče ranije – posle situacije koaj je izazvala burne polemike i negodovanje Engleza i fudbalske javnosti.

Lopta je pogodila igrača njukasla u ruku, slično sve kao u Minhenu, s tim da je sudiaj u toj situaciji dodelio penal timu koji je napadao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu