Aston Vila se žalila UEFA na ponašanje Legije i njenih navijača

Aston Vila je poslala žalbu na adresu UEFA zbog ponašanja zvaničnika Legije iz Varšave i nasilja poljskih navijača oko Vila parka.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Policija je u četvrtak uhapsila 46 navijača Legije posle "90 minuta konstantnog nasilja", kada je oko 1.000 poljskih navijača stiglo bez ulaznica na stadion na meč Lige konferencija.

"Ovo šokantno ponašanje sledili su i zvaničnici Legije nedostatkom saradnje sa policijom Zapadnog Midlenda, Aston Vilom i UEFA takom dana", stoji u saopštenju kluba iz Birmingema.

Čelnici Legije bili su iznervirani što im je kontigent karata bio smanjen sa 1.700 na 1.000, i to je usledilo kao odgovor na nerede koje su napravili navijači Legije 5. oktobra protiv AZ Alkmara u Holandiji.

Aston Vila je potvrdila da su iz poljskog kluba "odbili da potvrde da prihvataju taj kontigent karata što je u direktnoj suprotnosti sa operativnim procedurama UEFA".

Potom je u 16 sati Legija prihvatila odredbu i karte su im navodno uručene u 18.16.

Policija je potom najavila da će ispitati zašto karte nisu podeljene, te da će podneti optužbe protiv lica koja su povredila četiri policajca.

Aston Vila je dobila meč sa 2:1, a iz Niona su poručili da "prikupljaju sve izveštaje sa utakmice pre nego što budu doneli odluku o narednim koracima".

Policija je takođe saopštila da je većina hapšenja obavljena zbog nasilja, četiri lica se gone zbog poseda noža i oštrih predmeta, a još četiri zbog napada na radnike hitne pomoći". Svi uhapšeni su navijači Legije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu