Grčke sudije traže prijem kod premijera – dosta im je nasilja

Fudbalske sudije u Grčkoj su odnedavno u štrajku zbog učestalog verbalnog i fizičkog nasilja nad njima i proglasile su obustavu rada.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOY
Foto: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOY

Zbog odluke Sudijske organizacije da stupi u štrajk, naredno kolo grčke lige neće se igrati.

Grčki fudbal godinama se muči sa poplavom nasilja i pritiska na sudije koji ne potiče samo od navijača, pokušano je i sa stranim arbitrima, ali većeg pomaka nije bilo.

Sudije su, pišu grčki mediji, sada rešene da stvari isteraju do kraja u nameri da konačno rade u ambijentu dostojnog sporta i u tom cilju su se obratili najvišim državnim instancama.

Sudije najvišeg ranga su već kontaktirale premijera države lično, Kirjakosa Micotakisa, i zatražili sastanak sa prvim čovekom države.

Grčki mediji prenose i da su predstavnici sudijske organizacije već obavili razgovore sa ljudima bliskim premijeru i približili situaciju u kojoj se nalaze i objasnili razloge prekida rada.

Navodi se da će obaviti i razgovor sa Minstrom sporta Janisom Vrucisom i šefom civilne zaštite Janisom Ikonomuom.

Od najviših državnih organa žele da čuju predloge za rešenje problema i smernice koje bi mogli da primene kako bi nastavili da obavljaju posao za koji su plaćeni.

Ključna stavka je zapravo njihova bezbednost, to je sve što im je potrebno u ambijentu kada trpe sve učestalije nasilje od navijača.

Podsetimo, odluku da stupe u štrajk grčke sudije su donele nakon što je jedan od njih Tasos Papapetru primio pretnje pre meča Volsoa i Olimpijakosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu