- SP Košarka - Kina 2019 -

Gasol ušao u istoriju i poslao važnu poruku VIDEO

Mark Gasol je postao tek drugi igrač u istoriji košarke koji je u istoj godini osvojio titulu NBA šampiona i zlatnu medalju na Svetskom kupu.

AK SVIzvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Pre centra Toronta i španske reprezentacije to je učinio samo Lamar Odom.

Posle osvajanja druge titule svetskog šampiona, mlađi od braće Gasol je istakao da je sada prilika da ekipa pošalje neke važne poruke.

"Moramo da kažemo mladima da moraju da budu dobri ljudi, sada je šansa da pokažemo dobre primere jer imamo medijsku pažnju. Bila su ovo dobra tri meseca za mene, srećan sam i blagosloven što mogu da budem u ovakvoj situaciji", rekao je Gasol.

Upitan da li će Španija na Olimpijskim igrama u Tokiju imati u sastavu braću Gasol, rekao je da o tome ne može da se govori u ovom trenutku.

"Teško je to sada reći i obećati... U ovom momentu se to ne zna. Verovatno je ovo moj poslednji Svetski kup, ako se pogleda logično, zbog godina i svega... Jedinstven je osećan završiti takmičenje kao šampion", dodao je Gasol.

On je govorio i o selektoru Serđu Skariolu.

"Za vas je on možda potcenjen, za nas nije. Možda je bio u senci velikih imena, ove godine nismo imali takvu situaciju i završili smo sa medaljom
", istakao je Gasol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu