1. Prijatelji? Secam se kada su pre par godina Novak i Jeca bili na proputovanju po Skotskoj, i tamo negde kada su bili u blizini Marijevog domicila javili mu se telefonom, tipa "ej, evo smo ovde, hteli smo samo da se javimo, da vidimo sta radis?" Mari ih je zacudjeno pitao sta traze tamo, i uputio ih dalje, kuda treba da voze ako zele neke znamenitosti da vide. Eto kakvi su Skoti...stipse...ne pada im na pamet da te pozovu u goste cak i kad im se nameces. Da je Mari bio na proputovanju po Srbiji, i da se je javio Noletu i Jeci, oni bi ga sigurno pozvali bar na kafu?
    (Radoje, 21. jun 2019 21:12)

    # Link komentara

  2. @ Ovaj - Mate (britansk), pal (američki), acquintance (poznanik). Friend se koristi za nekoga ko je dobar prijatelj. Isto važi za mate, ali se koristi i za nekoga koga ne poznajete dobro. All right mate? Thank you mate se cesto cuje između ljudi koji nisu bliski (na primer to vam može reci prodavac novina ili kelner koji vas često služi)
    (City Girl, 21. jun 2019 17:57)

    # Link komentara

  3. Izgleda da Mari ne zna kako se zove. On sebe stalno pogrešno zove Mari, ali ... tu su Srbi da mu ukažu na grešku, i da je on u stvari MarEJ. E, svašta. A kako vam zvuči Džokevič? E, tako zvuči i Marej.
    (pop, 21. jun 2019 11:50)

    # Link komentara

  4. Mislim da je doslo vreme da vecina citalaca nauci da izgovara/pise prezime Murray pravilno. Izgovara se Mari ne Marej. Moje misljenje je da strana imena treba pisati u originalu a ne kako pojedinci zele da se izgovara. Americki izgovor je malo drugaciji.
    (Velibor Bezbradica, 21. jun 2019 06:06)

    # Link komentara

  5. Feliciano Lopez je zarka zelja Andyjeve mame!
    (klm, 21. jun 2019 00:23)

    # Link komentara

  6. Fotografija na kojoj su Novak i Marej je pun pogodak!Ha ,ha ,ha...
    (naravno, 20. jun 2019 22:01)

    # Link komentara

  7. Srbislav
    Ti si primer osobe iz komentara. Sve dok te pljuju iza ledja dobro je, ako ti neko kaze sta misli u lice, to je vec problem. Ti treba da sazris,kao licnost, prihvatis sebe, prihvatis razlicitost, drugacije misljenje i stavove. Kirjos govori ono sto misli, njegovo pravo, nigde to nije zabranjeno. Tebi to ne mora da se svidja, ali to ne znaci da on lupeta, jer ti nisi saglasan. Ti si onaj koji treba da "poraste" odnosno sazri.
    (Pa...., 20. jun 2019 21:37)

    # Link komentara

  8. Vuka za predsjednika Srbije! Naravno kada naraste hehe
    (CroFed, 20. jun 2019 20:40)

    # Link komentara

  9. (Zlaja, 20. jun 2019 16:04)

    Uh, koliko pitanja, ili ti nedoumica sam u tebi izazvao...
    Vidis, jedan Australijanac kao i Amerikanci, najvise cene Engleze ili ti Britance, istina Marej je vise Skot, ali Britanska kruna ga smatra svojim i u Mareja je ulozila vise nego sto je Srbija u sve svoje tenisere u svojoj istoriji. Licno mislim da Marej ne gotivi toliko Kiriosa, ali mu prijaju njegova laskanja i plezir koji mu ukazuje, pa i takav lik. Koliko god on bio negativan, on svojim vragolijama pobudjuje paznju svetske javnosti, mlad je pa mu stoji, na kraju svetu je dosta ustoljenosti i sablonskog ponasanja. Zato su i skloni Kiriosu oprostiti mnogo sto sta, sto nekome drugom ne bi.
    Novak istina tezi tome da ga ceo svet voli, verovatno animira kompletnu floru i faunu na planeti, meni licno to bas smeta i to vidim kao njegovu negativnost i potpuno pogresan put ka cilju. Kad prestane pokazivati i ukazivati ljubav svima, onda ce svi polako poceti ukazivati je njemu, jer ovako on svojim ponasanjem im to ne dozvoljava.
    (Dott, 20. jun 2019 20:08)

    # Link komentara

  10. Prozivate Nika, koji je iskren i kaze ono sto misli, kod njega znate na cemu ste. Ovo je primer korektne izjave. Medjutim, vecina ljudi u Srbiji je u fazonu, kezim ti se u facu, izigravam prijatelja, iza ledja te pljujem. Sa tim nemaju problem. Veliki problem imaju kada im neko kaze sta zaista misli, tada podivljaju i za tu osobu kazu da je neuracunjiva.
    (Pa...., 20. jun 2019 14:00)
    Kada porasteš i sazriš kao čovek shvatićeš da POSTOJI razlika između "lupetanja" sa jedne strane,i činjenica i zdravog razuma,sa druge strane.Nema to veze sine sa mišljenjem ili ličnim stavom.

    Primer:Kirjos i ti lupetate.Dete od 5 godina koje radi ovaj intervju je realno,razumno i jako inteligentno za svoj uzrast.

    Sportski pozdrav.
    (srbislav, 20. jun 2019 19:39)

    # Link komentara

  11. "Trostruki vimbldonski šampion se trenutno nalazi u procesu povratka na teren, nakon petomesečne pauze zbog povrede kuka. Prvi turnir na kojem će igrati je Kvins, a partner u dublu mu je Felisijano Lopes."

    Trostruki vimbldonski šampion? Jel vi znate nešto što ja ne znam,pošto smatram da je Andy 2 puta(2013,2016) osvajao Vimbldon?
    (neko, 20. jun 2019 19:34)

    # Link komentara

  12. pa realno jeste. ko bi te drugi pustio da uzmes Vimbldon, US open I Olimpijske igre. ja nemam takvog druga!
     (hurricane, 20. jun 2019 18:50)

    # Link komentara

  13. Mali je genije! Spontan i profesionalan kao malo ko. A ima samo godina!?
     (Skule, 20. jun 2019 18:32)

    # Link komentara

  14. 9 година?!? Жив био!
     (Тата, 20. jun 2019 18:17)

    # Link komentara

  15. Marej ceni Novaka zato što je Srbin.
    (Tako znači, 20. jun 2019 17:33)

    # Link komentara

  16. Neka me ispravi neko ako gresim, ali u engleskom jeziku ne postoji rec za drugara, poznanika, oni za sve koriste rec friend. Od nasih prevodioca zavisi sta ce biti, prijatelj, drugar, poznanik...
    Nebojsa
    Ne postoji vise nivoa prijateljstva. Postoje prijatelji, drugari, poznanici, kolege.
    (Ovaj, 20. jun 2019 16:26)

    # Link komentara

  17. Kakve su ovo izjave.. na silu, kao da, vjerovatno smo prijatelji itd, kakvi bre prijatelji, pa tu jedino postoji kontakt nakon meca kod mrezice, cak ni tih nekoliko sekundi jedva odglume kao cestitam, well done i slicno, ne samo za njih dvojicu, nego generalno, svi su tu sebicni, misle samo na sebe i svoj uspjeh a drugima.. sve nevolje zele.. Pozdrav iz Podgorice.
    (NEWCASTLE, 20. jun 2019 16:23)

    # Link komentara

  18. Ma kakva prijateljstva u profi sportu?
     (C i n i k, 20. jun 2019 16:11)

    # Link komentara

  19. Prozivate Nika, koji je iskren i kaze ono sto misli, kod njega znate na cemu ste. Ovo je primer korektne izjave. Medjutim, vecina ljudi u Srbiji je u fazonu, kezim ti se u facu, izigravam prijatelja, iza ledja te pljujem. Sa tim nemaju problem. Veliki problem imaju kada im neko kaze sta zaista misli, tada podivljaju i za tu osobu kazu da je neuracunjiva.
    (Pa...., 20. jun 2019 14:00)

    Pa tu si i Djokovica odlično opisao.
     (krsta, 20. jun 2019 16:05)

    # Link komentara

  20. Novaka koga zna bezmalo 20 godina, mogao bi nazvati prijateljem, dok Kiriosa koga zna takodje bezmalo, ali 2 godine, smatra nesumnjivim prijatelem? 
    Britanac je to...
    (Dott, 20. jun 2019 14:14)

    Pa sta je tu čudno? Sta li si hteo da kažeš, da mi je znati. Sta fali Britancu?? Ili misliš da TI treba svima da odredjujes kako se prave prijatelji? Ili misliš da svi moraju da su Djokovićevi prijatelji? Ko nije, sa njim nešto nije u redu, a?
    Koja arogancija.
     (Zlaja, 20. jun 2019 16:04)

    # Link komentara

  21. Odlican tekst.
    (Nikola, 20. jun 2019 15:42)

    # Link komentara

  22. Naravno da je prijatelj, inače bi bio "one slame wander"
    (Milutin, 20. jun 2019 15:41)

    # Link komentara

  23. Haha, ali slika u fazonu "and now kiss" :) Šalim se, gotivan klinac, Mari je isto OK lik.
    (PAR, 20. jun 2019 15:37)

    # Link komentara

  24. Sportisti u individualnom sportu ne mogu biti prijatelji u pravom smislu reci sve dok se takmice jedan protiv drugoga.
    Medijsko insistiranje je deo zabave .Insistiranje na pozitivnoj ili negativnoj selekciji moze biti i kontraproduktivno.
    Citam komentare, udruzili se rivalski navijaci i sada pisu lose stvari o ovom decaku,Srbin je zato voli Djokovica-lepe se etikete kao i ovde sto jumko radi.Jedan kaze kako je decak arogantan kao i njegov idol,drugi traze dete koje ce govoriti da su mu najbolji Federer, Nadal i Murray, ima ih i odusevljenih decakovom visprenoscu i smislom za humor..
    Zivot na socijalnim mrezama odrazava socijalni. Puno loseg ali ima i pozitivnog.
    (ne znam, 20. jun 2019 15:34)

    # Link komentara

  25. ...klinac je još jedan u nizu "medijski eksperiment" anglo-saksonaca, magnet za pažnju = gledanost = profit, ama baš ništa više od toga, A mi kao empatični narod čim uzgred vidimo dečkovo ime i prezime, otkinemo se i sagorimo od simpatija i hvalospeva. Dok Ser Endi daje na ključno pitanje odgovor u tipično britanskom žargonu sa ekstra dozom uzdržanosti...a to srpska glava i psiha nikada ne može da razume i prihvati da što je nekom čudno - drugom je sasvim prirodno.
     (Fljorent Jashari, 20. jun 2019 15:03)

    # Link komentara

  26. Jedna stvar jedino pravi jaz izmedju njega i ovih sto ga ne mirisu,a to je da se postavlja iznad drugih a da nije u pitanju tenis...
     (Da, 20. jun 2019 15:02)

    # Link komentara

  27. Nema ljubavi medju teniserima
    (Luka, 20. jun 2019 14:47)

    # Link komentara

  28. Ovaj decak je postavio smislenija pitanja od polovine profesionalnih sportskih novinara.
    Kako god se ponasaju mladi uvek mozemo reci da je ono sto je dobro iz njih izaslo a ono sto je lose nauceno od starijih.
    (Aleksa Pufta,

    Nije sporno da je Vuk harizmatičan i da se dobro snašao u ulozi novinara, čak i improvozovao neke odgovore (sa Kirjosom pogotovo), ali da li stvarno misliš da on nije dobio ova pitanja od režije??
    (mai_ben_rai, 20. jun 2019 14:37)

    # Link komentara

  29. Ови што коментаришу да изјава ”могло би се рећи да ми је пријатељ” у ствари значи да нису пријатељи су изгледа заборавили да се једно време причало да је Енди Новаку требао бити кум. Није до тога дошло, што је и сам Новак изјавио, јер су били велики конкуренти на тениском терену и да због тога не могу бити велики пријатељи у истом моменту. Тако да ова изјава Ендија управо то и значи. Спријатељили су се као деца, али их је међусобна конкуренција спречила да постану превише блиски. Али постоји обострано поштовање. За разлику од нпр. Федерера и његовог табора, који су у више наврата омаловажавали Новака, никада нисам чуо да је нпр. Ендијева мама рекла нешто лоше о Новаку. Баш супротно. Када су енглески таблоиди прозивали Новака, она је стала у његову одбрану, као рецимо и родитељи од Серене Вилијамс.

    И није толико тешко установити са ким је Новак у добрим односима на туру. Ако узмемо само најбоље тенисере у обзир, највише поштовања постоји између Новака и Дел Потра. Гледао сам мечеве између њих где им судија није био ни потребан, питају и верују један другом да ли је лоптица била вани или не. Енди је сигруно следећи, онда Надал, који такође никада ништа лоше није изјављивао.
    (јд123, 20. jun 2019 14:33)

    # Link komentara

  30. Nevezano za samu sustinu intervjua, spomenuo bih zapazanje vezano za "klinca"...
    Da, pametan, "sladak", elokventan, ma dusa od deteta... Ali covece, mali je Starmali samo tako!
    I koliko God dobro obavljao svoju funkciju, a obavlja je besprekorno, Ipak, nikad ne bih pozeleo da mi dete bude takvo, niti bih uzivao u takvom drustvu; mnogo prijatniji uticaj na mene ima
    kada je dete - Dete
    Toliko
     (Bendzamin Baton, 20. jun 2019 14:28)

    # Link komentara

  31. Novaka koga zna bezmalo 20 godina, mogao bi nazvati prijateljem, dok Kiriosa koga zna takodje bezmalo, ali 2 godine, smatra nesumnjivim prijatelem?
    Britanac je to...
    (Dott, 20. jun 2019 14:14)

    # Link komentara

  32. Nolovi prijatelji bi uglavnom mogli reci da im je on prijatelj. Bitno je da on ( Nolo ) misli da bi svi trebali da ga vole.
    (Mica Pop, 20. jun 2019 14:06)

    # Link komentara

  33. Jao, kjut od Endija. Nadam se da je i on vegan i da Nole ima istinskog prijatelja u njemu.
    (Poštovalac_stručnjak, 20. jun 2019 14:05)

    # Link komentara

  34. moglo bi se reći da mi je prijatelj znači upravo suprotno,neko ti je prijatelj ili nije nema tu moglo bi se reći
    (mesar, 20. jun 2019 13:24)

    Pa ima više vrsta prijatelja bliski i ne toliko bliski isto važi kao za rođake imaš bližu rodbinu ljude koje bolje poznaješ možda se i družiš sa njima i dalju rodbinu ljude koje vidiš tu i tamo Marej odnos sa Novakom verovatno gleda kao prijateljski ali se ne druže ne idu provod i slično ne kao što bi radio sa bliskim prijateljem teško je biti previše blizak sa nekim protiv koga vodiš bitke na terenu.
     (Nebojša, 20. jun 2019 14:02)

    # Link komentara

  35. Ma kako samo smes izjaviti "moglo bi se reci"!? Ima da kazes "jeste, on je ljudina", ili si u suprotnom...
     (Jumko, 20. jun 2019 14:02)

    # Link komentara

  36. Prozivate Nika, koji je iskren i kaze ono sto misli, kod njega znate na cemu ste. Ovo je primer korektne izjave. Medjutim, vecina ljudi u Srbiji je u fazonu, kezim ti se u facu, izigravam prijatelja, iza ledja te pljujem. Sa tim nemaju problem. Veliki problem imaju kada im neko kaze sta zaista misli, tada podivljaju i za tu osobu kazu da je neuracunjiva.
    (Pa...., 20. jun 2019 14:00)

    # Link komentara

  37. Vuk je prilično inteligentan i harizmatičan za svoje godine. Neko je ceo život novinar pa ne može da dobije intervju sa ovakvim zvezdama tenisa. Momak to odrađuje kao profesionalac. Valjda se tako počinje od malih nogu...mogu da ga zamislim za nekih 15 godina kako intervjuiše Đokovićevog sina nakon osvajanja prvog GRAnd Slema ili Mastersa
    (niko, 20. jun 2019 13:40)

    # Link komentara

  38. Za nekog ko mi je prijatelj nikada ne bih to izjavio tim rečima. Bez rezerve DA ili NE, prijatelj je teška reč.
    (Bahati pešak, 20. jun 2019 13:37)

    # Link komentara

  39. Marej gospodin a ovaj klinac jako inteligentan.
    (Mare, 20. jun 2019 13:28)

    # Link komentara

  40. moglo bi se reći da mi je prijatelj znači upravo suprotno,neko ti je prijatelj ili nije nema tu moglo bi se reći
     (mesar, 20. jun 2019 13:24)

    # Link komentara

  41. ser Andy veliki player i coek
     (king, 20. jun 2019 13:10)

    # Link komentara

  42. Ovaj decak je postavio smislenija pitanja od polovine profesionalnih sportskih novinara.
    Kako god se ponasaju mladi uvek mozemo reci da je ono sto je dobro iz njih izaslo a ono sto je lose nauceno od starijih.
    (Aleksa Pufta, 20. jun 2019 13:10)

    # Link komentara

  43. Ovaj mali je bas sladak.
     (Komentator, 20. jun 2019 12:59)

    # Link komentara

  44. једва чекам следећу изјаву Киријоса
     (мики, 20. jun 2019 12:49)

    # Link komentara

  45. Reče Endi Marej, najbolji drugar Nika Kirjosa.
    (Milan, 20. jun 2019 12:47)

    # Link komentara

  46. Pa ako ti je on (ne želim ime da mu izgovorim) prijatelj, zašto te isprati u penziju na AO? Zar on kao tvoj prijatelj nije znao da nećeš u penziju!?
    (Rajko, 20. jun 2019 12:46)

    # Link komentara

  47. Gospodin za razliku od kirijosa
    (Горан, 20. jun 2019 12:45)

    # Link komentara