Novak Đoković

Ludilo, bez granica

Nikada se u istoriji tenisa nije dogodilo da jedan teniser igra i osvoji grend slem pre njegovog održavanja. Ali, možda imamo sada taj slučaj.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
 1. Dođi kući, šta radiš više tamo.
  (Jole, 7. januar 2022 15:51)

  # Link komentara

 2. Viza samo omogucava da putujete do ulazne tacke (luka, aerodrom ili generalno granicni prelaz).
  Viza ne garantuje ulaz u zemlju. Viza samo znaci da je konzularni radnik ili institucija odgovorna za izdavanja vize zakljucila da imate pravo da trazite ulazak u zemlju.
  Carinici ili granicari odlucuju ko moze da udje u zemlju. Posed vize i pasosa je uglavnom dovoljan da udjete u zemlju. Takodje za ulazak u vecinu "zapadnih" drava viza nije obavezna ako imate nacina da dodjete do ulazne tacke u drzavu i ako imate pravo da udjete u zemlju; to je samo pitanje vremena (i para).

  Viza takodje ne znci da imate legalni status u drzavi (turista, privremeni radnik, etc.) Nemanje vize takodje ne znaci da nemate legalni status u toj drzavi.
  (Bus, 6. januar 2022 21:58)

  # Link komentara

 3. Novak je sve ucinio u skladu sa zakonima Australije:

  - prijavio se za vizu i dobio ju je
  - prijavio se za "medicinsko izuzece" i, posle provere 2 medicinske komisije (jedna nezavisna, a druga drzavna), to izuzece je i dobio
  - kada je stigao na pasosku kontrolu, izmislili su da ima "neodgovarajucu vizu", iako je imao istu vizu koju su imali i drugi igraci koji su dobili "medicinsko izuzece" i koji su bez problema usli u zemlju. Tako javlja Rojters.

  Toliko o "uredjenoj drzavi"!
  Svi koji tu floskulu ponavljaju kao papagaji su ili zlonamerni ili finkcionalno nepismeni pa zaista nista ne shvataju, nema trece opcije.

  Novak nije pokusao da uradi nista sto nije predvidjeno zakonom, pa se ne moze reci da je "trazio povlasceni status" ili da je hteo nekoga da prevari. Jednostavno je upotrebio instrumente koje je Australija sama uspostavila, i sto je najvaznije u celoj prici, nije jedini!

  Problem je u tome sto ti instrumenti, u praksi, ne vaze za obicne gradjane Australije gde nevakcinisani vise ne mogu da rade cak i ako imaju valjan razlog, pa je narod potpuno opravdano "odlepio" kada je Novak objavio da su mu dali izuzece.

  Kada je postalo jasno da su gradjani besni, onda su australijske vlasti pokusale da "umanje stetu" pretvarajuci se da "slepo slede" pravila, i da ona "vaze za sve". Klasican amaterizam "uredjene drzave" i njihova velika bruka. To je sve.

  U svemu tome, Nole nista nije skrivio!
  (Mire, 6. januar 2022 12:58)

  # Link komentara

 4. Three sources familiar with Djokovic’s paperwork on arrival, speaking anonymously to detail confidential documentation, said evidence to support the player’s exemption was “minimal” and was only supported by one doctor. They said it was far less substantive than that of the other player and official who entered the country with the same vaccine exemption.

  The other player and the official had more than one doctor supporting their claims of prior COVID infection, while one source said most of Djokovic’s paperwork was on a Tennis Australia letterhead. When border officials asked him and the Victorian government to supply more documentation, none was produced.
  (svaba, 06. januar 2022 11:05)

  Mislim da je ovde sve rečeno! Uostalom ako Đokovići misle da imaju neobirive argumente, nek sazovu konferenciju za štampu, dovedu tim advokata, pravnika, lekara, pokažu dokumentaciju i argumentima izvrše pritisak na javnost i australijske vlasti. Verujem sa bi ta konferencija probudila ogromno interesovanje medjunarodne javnosti. Ovakav pritisak Novakovim zaslugama sa tenis i turnir mogu da fasciniraju publiku u Srbiji a druge samo još više da razjare. Argument da je viza dobijena u novembru nije nikakav argument, jel proces dobijanja vize ne ukljucuje proveru vakcinacije. Uostalom Nole kao i svi drugi se mogao vakcinisati od dobijanja vize do sad lagano i ne bi bilo problema
  (Iggy, 6. januar 2022 12:54)

  # Link komentara

 5. Pravo ludilo je da je uopste aplicirao i potom isao sa laznom potvrdom o prelezanom KOVID-u u poslednjih 6 meseci. Kad je vec lazna sto nije izvadio potvrdu da je primio vakcinu sto bi svakako dobio. Verovatno i mnogi drugi teniseri imaju takve potvrde. Mogao je cak i pred TV kamerama primiti fizioloski rastvor kao vakcinu i biti miran. Da li on stvarno misli da je jaci od svih drzava, zakona i svetskih mocnika. I naravno je jedini koji tvituje o tome, drugi cute i prolaze. Jednostavno je u mnogim ocima tamo ispalo da je on pobedio njihovu vladu i da ih je nadmudrio, tako da ne cudi ovakva njihova reakcija. U mnogim zemljama sveta policija bije demonstrante protiv restrikcija i anti-vaksere. Takvo je (ne)vreme doslo. Ili se povinujes i cutis ili trpis posledice.
  Kakav to PR ima i savetnike. Bori se protiv ATP-ja, osniva svoj savet, mudri i drvi o kojecemu, umesto da se koncentrise na svoju karijeru da je zavrsi dostojanstveno i kao ubedljivo najbolji, tako da niko ne moze nista da mu prigovara. Puca sam sebi u kolena. Jos ce mu uvesti zabranu ulaska u AUS na tri godine kao da je kakav kriminalac, umesto da on njima sve kaze sta ima i cao dovidjenja nikad vise kod vas.
  Nasli su nacina da ga ocrne, ismeju i ospore mu sve uspehe. Vidis da ga skoro niko iz sveta tenisa ne brani. Svi gledaju svoja posla ili nemaju komentar, a on se buni i eksponira za prava drugih tenisera i ostalo. Mnogo pogresnih koraka je i sam ucinio, nazalost.
  (Pablo, 6. januar 2022 12:52)

  # Link komentara

 6. Svi znamo da Novak nije preležao koronu u poslednjih 6 meseci. Kod nas nije bitno jesi li ili nisi, nego da li imaš potvrdu da jesi. Novak je nekako nabavio tu potvrdu, ali avaj, ne važi ta i potvrde dobijene na taj način u Australiji. Ne, nisu oni glupi...
  (Danko, 6. januar 2022 11:38)

  Evo ja ne znam.
  (Branko, 6. januar 2022 12:48)

  # Link komentara

 7. Na Kanadsko -Američkoj turi svetskog kupa svi takmičari,treneri,serviseri su morali da imaju sertifikate da su vakcinisani. Jedan spustaš iz Austrijske reprezentacije koji nije bio vakcinisan ( 2 meseca ranije preležao koronu) nije ni putovao! Svi dok ne voze i ako su naravno napolju nose maske. Kraj.
  (veteran, 6. januar 2022 12:17)

  # Link komentara

 8. Stalno se priča da su dvojica dobili medicinsko izuzeće i ušli na turnir!? Da li neko raspolaže sa imenima te dvojice!?
  (veteran, 6. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 9. Pitam ljude koji tvrde da je australija uredjena država a Djoković bogataš
  Da li su pročitali tekst u kome se kaže da je drugoj dvoma teniserima omogućeno da uđu u Australiju po istom osnovu po kom je i Novak od australije dobio izuzeće?
  Da li znaju da je još 12 do 14 tenisera dobilio izuzeće po drugim medicinskim osnonvama?
  Da li znaju da su to izuzeće odobrile dve odvojene nezavisne agencije Australijske vlade?
  ovde: [link]
  uslovi za dobijanje izuzeća ovde:
  [link]

  Da li vi ljudi selektivno čitate samo ono što vam se dopada?

  Dakle Australije je Novaku kao i drugim 12 do 15 tenisera odobrila učešće i ulazak.
  Samo njemu su poništili tu odluku.
  Nerad se ove o uređenoj zemlji nego u autoritativnom režimu koji je prvo pregazio slobode sopstvenih građana zakonima i propisima, a sada je otišao orak dalje i gazi sopstvene zakone i propise da bi pokazao ko je glavni.
  U međuvremenu omikron soj neverovatnom brzinom zaražava jednako i vakcinisane i nevakcinisane i u Australiji i drugde, pri tome je blag i ne preopterećuje ydrastveni sistem Australije.
  Sve drakonske mere AUS vlade ga nisu sprečile da uđe niti da se širini.
  Te mere su time postale "obsolite", prevađene i beskorisne.
  (Voke, 6. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 10. Nemojte na Nola, ko Boga ve molim!
  (Šulj Bizmis, 6. januar 2022 11:57)

  # Link komentara

 11. Novak nije napravio nijednu gresku. Imao je sve papire i dozvole koje je mogao dobiti. On nije mogao dobiti neku drugu dozvolu osim one koju je dobio. A dobio je dozvolu sa najmerodavnijeg moguceg mesta. Od dve zvanicne nezavisne komisije koje je angazovao Austrlijan open. Prica o pogresnoj vizi je spin jer je potvrdjeno da su svi teniseri sa izuzecem usli na istu vizu. Znaci, Novak je morao da udje. Za to sto nije usao i sto je sikaniran neko mora da odgovara.
  (Goran, 6. januar 2022 11:56)

  # Link komentara

 12. Ne gospodo, tamo je ludilo ograničeno, kod nas je bez granica, pa može sve!
  (Fakt, 6. januar 2022 11:56)

  # Link komentara

 13. Sjajan tekst Kecmana. Svaka cast. Samo bih dodao tuzni sarkazam da je Novaku odbijena viza jer ima zdravo srce. I nije fer da igra isto takmicenje sa ostalima kojima preti opasnost da se uhvate za grudi tokom meceva, zavrse karijeru, dobiju srcani udar itd. Svaki dan citamo o tome, bar jedan dnevno.
  (Pero M, 6. januar 2022 11:53)

  # Link komentara

 14. Da razumem Australijance i pored toga što sam Novakov navijač.
  (Bronx, 6. januar 2022 10:44)

  Sta razumes, covece ? Jel kapiras da se ovde ne radi o primeni zakona i strahu od korone, nego o dvostrukim standardima ? Ovo sa koronom nema ama bas nikakve veze. Ako je stvarno do zastite od korone, onda nemoj ni da dajes mogucnost medicinskog izuzeca. Ako si dao mogucnost izuzeca, onda nemoj dvojicu sa istom dokumentacijom da pustis, a treceg da tretiras kao da je terorista. Pozadina svega je cisto politicka i niko tu stvarno ne brine o koroni, nego je koriste kao izgovor.
  (Steva, 06. januar 2022 11:15)

  U tom slučaju povuci diplomatiju iz Australije i dati ultimatum, ako do određenog datuma ne odobre ulazak, objavljujemo rat!
  Imamo sad po svemu sudeći najmoderniju vojnu tehniku u Evropi.
  Aman ljudi, dosta filozofiranja više!
  Kako misliš istom dokumentacijom? Imao si uvid?
  (Neki Drmr, 6. januar 2022 11:51)

  # Link komentara

 15. Auuu, kako se sad pozivamo na međunarodno pravo, na sudove, pa i na Nirnberški kodeks. A na muralima sve sami "heroji", nepravedno osuđeni, ma bez ijednog jedinog dokaza... malo licemerno, zar ne?
  (Cane, 6. januar 2022 11:43)

  # Link komentara

 16. Svi znamo da Novak nije preležao koronu u poslednjih 6 meseci. Kod nas nije bitno jesi li ili nisi, nego da li imaš potvrdu da jesi. Novak je nekako nabavio tu potvrdu, ali avaj, ne važi ta i potvrde dobijene na taj način u Australiji. Ne, nisu oni glupi...
  (Danko, 6. januar 2022 11:38)

  # Link komentara

 17. Nadal da osvoji AO nema šanse ni teoretske. Jedino da obrišu svih 5 prvih pravoslavnih tenisera sa ATP liste.
  (Pavle, 6. januar 2022 11:35)

  # Link komentara

 18. Neki teniseri koji su dobili istu vizu kao Novak su već u Australiji. To se čuva kao tajna. Ali pošto je Novak najveći vredi se iživljavati nad njim. Pustiće ga na kraju ali nekoliko dana bez treninga. Ali proradiće srpski inat
  (Čiki, 6. januar 2022 11:25)

  # Link komentara

 19. Ako Novaka ne puste na AO (a verovatno neće) onda svim srcem navijam za bilo koga ko nije Nadal - i zbog ministarke, i zbog strica, pa i zbog samog Nadala koji je vakcinisan a uspeo je da se razboli...

  Idealno bi bilo da osvoji Medvedev - Rus u momentu opšte rusofobije.
  (Pero, 6. januar 2022 11:22)

  # Link komentara

 20. Najbolje bi bilo da vi Srbi napravite tri grand slama i da t, aj antivakser širi i dalje zarazu po Srbiji i osvaja titule kad mu belosvetski okrutni poredak to ne da. Nama je dovoljno štete nanija u Zadru. Jedan grand slam može bit u Bosni, pokraj bosanskih piramida.
  (Netijak, 06. januar 2022 10:44

  Samo da vas podsetim da je koronu na Adrija turu doneo Dimitrov i to tako što je izmedju Beograda i Zadra otišao u Sofiju i tamo pokupio virus.
  Naravno da su svi jedva dočekali i optužili Novaka kao organizatira iako su sve preduzeli da igrači budu izolovani i zaštićeni.
  (Z, 6. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 21. "Pitamo se, ima li iko od tih koji mu to spočitavaju, razumevanja za Novaka Đokovića i njegove legitimne ljudske stavove?"
  Ja prvi kao lekar nemam. I bilo bi mi drago da sve nevakcinisane zbog svog stava vrate sa tog turnira. Dokle god se dozvolja ljudima koji nemaju adekvatno medicinsko znanje da donose odluke koje mogu pogubno da završe po osobe oko njih, dotle mogu ovakve nebulozne teme da se pišu.
  Neće jedan teniser, pa makar on imao i milon grend slemova, da uči lekare medicini i da se suprotstavlja naučnim dostignućima. Kamo lepe sreće da ih sve te "nevakcinisane iz ličnog stava" vrate nazad. Dokle više ljudi koji se bore protiv ove zaraze da slušaju prenemaganja i kvazi naučne stavove. Kad idete da popravljate kola idete kod automehaničara a ne u Ideu. Isto tako, pustite medicinu lekarima i naučnicima i slušajte šta vam kažu! Aman više! Nauka je NEDVOSMISLENA po pitanju vakcinacije.
  (Docent, 6. januar 2022 11:18)

  # Link komentara

 22. Sve je politika. Zar nije bila politika prošlogodišnja završnica ABA lige, kada su skoro završeno takmičenje poništili, a u fudbalu priznali trenutno stanje. Jesu, jer im je tako odgovaralo. A zna se i kome je sve to išlo u prilog.
  (Noca, 6. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 23. Mogu da garantujem da recept iz Melburna ne moze biti primenjen na Vimbldonu iz prostog razloga sto ni ja nisam vakcinisan pa ulazim u Englesku bez problema uz karantin od 10 dana i dva PCR testa posle 2 i 8 dana. Situacija se ne moze promeniti jer trenutno ima 200 hiljada slucajeva na dan a moze se uci bez vakcinacije.
  (Goran, 6. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 24. Sve se to dogodilo na putu za ludilo....
  (Šou Biznis, 6. januar 2022 11:16)

  # Link komentara

 25. Da razumem Australijance i pored toga što sam Novakov navijač.
  (Bronx, 6. januar 2022 10:44)

  Sta razumes, covece ? Jel kapiras da se ovde ne radi o primeni zakona i strahu od korone, nego o dvostrukim standardima ? Ovo sa koronom nema ama bas nikakve veze. Ako je stvarno do zastite od korone, onda nemoj ni da dajes mogucnost medicinskog izuzeca. Ako si dao mogucnost izuzeca, onda nemoj dvojicu sa istom dokumentacijom da pustis, a treceg da tretiras kao da je terorista. Pozadina svega je cisto politicka i niko tu stvarno ne brine o koroni, nego je koriste kao izgovor.
  (Steva, 6. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 26. Meni nije jasno kako sportaš koji ima neku bolest može igrati i više od pet 5 sati meč u jednom od naj napornijem sportu tenisu,to je zbilja čudo,odgovor možete naći i sami,a što se tiće Australije mislim da je krivica njihova.Đokovića je ponijela popularnost pa ne vidi zamke ljudi oko njega.
  (ne granice za mene, 6. januar 2022 10:49)
  Ne samo da ti to nije jasno nego izgleda da si glupi mrzitelj koji je na forumu u pogresnoj drzavi.
  (Sarkazam, 06. januar 2022 11:04)

  Ja sam shvatio da čovek nije uopšte mrzitelj, već je na strani Đokovića. Pročitaj pažljivije komentar. Izgleda da si u ovoj priči jedino ti majstore ispao glup i to neviđeno...
  (panter pudlica, 6. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 27. Juce sam na nekoliko sajtova postavljala isto pitanje. Ako je sve tako jasno i Djokovic ne ispunjava uslove zasto je vlastima Viktorije bilo potrebno toliko vremena (7 sati) da bi doneli bilo kakvu odluku ? Pa svaki pasoski kontrolor na bilo kom aerodromu na svetu u stanju je uvidom u pasos i dokumente da u nekoliko minuta ustanovi ima li osnove za prelazak granice ili ne. UZ diskreciono pravo da ne mora nikome da obrazlaze svoju odluku. I jos nesto. Kazu obavezna je vakcinacija. Ali neiskreno ne kazu da to mora da bude samo ona (zapadnjacka) vakcina koju oni priznaju. Pa ispali su sa turnira i oni teniseri koji imaju kinesku ili rusku vakcinu.
  (Mirela, 6. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 28. Navukli ga mangupi, sve su isplanirali i sačekali ga na zicer... Što je najgore, sam se Nole ponudio da premijer preko njega vraća poljujani rejting. Čudi me kako do sada nije skapirao takve igre, nije prvi put da neko preko njegovih leđa ostvaruje svoje ciljeve; počevši od Nestorovića, od kojeg sad beži kao đavo od krsta ali džaba - ovaj i dalje folira na sve strane da ima Noletovu podršku za svoje prevare. A deo naroda u to stvarno veruje, jer su se jedanput slikali zajedno...
  (Opservatorija, 6. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 29. Meni nije jasno kako sportaš koji ima neku bolest može igrati i više od pet 5 sati meč u jednom od naj napornijem sportu tenisu,to je zbilja čudo,odgovor možete naći i sami,a što se tiće Australije mislim da je krivica njihova.Đokovića je ponijela popularnost pa ne vidi zamke ljudi oko njega.
  (ne granice za mene, 6. januar 2022 10:49)

  Mozda je taj sportas sklon alergijama, sto i jeste, pa mu je rizik da primi vakcinu, jer ne zna kako ce mu telo reagovati?
  (bbROD, 6. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 30. Neka objavi ako sme, na osnovu cega je dobio medicinsko izuzece?
  (Pitanje svih pitanja, 6. januar 2022 11:13)

  # Link komentara

 31. To je problem sa celom ovom pricom, gde je tu logika kako kaze u tekstu. Ne samo za noleta nego cela ova situacija poslednje dve god ss covidom nema nikakve logike sta se sve desava
  (Earth is not round, 6. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 32. Ko ga je terao da javno objavi da ima izuzece, pa da se digne hajka. Hajde ko jos ima izuzece ne znate jer cute i ne talasaju
  (Eh taj publicitet, 6. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 33. Gde mu je bio advokatski tim da ga upozori sta moze da ga snadje kad sleti tamo dole? A to sto ima diplomatski pasos mu ne vredi ni 5 para
  (koala, 6. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 34. Najbolje bi bilo da vi Srbi napravite tri grand slama i da taj antivakser širi i dalje zarazu po Srbiji i osvaja titule kad mu belosvetski okrutni poredak to ne da. Nama je dovoljno štete nanija u Zadru. Jedan grand slam može bit u Bosni, pokraj bosanskih piramida.
  (Netijak, 6. januar 2022 10:44)

  Најбоље би било да се ти лепо држиш неких вести од значаја за лепу твоју и сјашеш са српских сајтова. Можда по Задру здрави људе шире некакву заразу, али ценим да је психијатријског типа. Делујеш као да си је укачио, лези, одмори, види шта Модрић ради, дерби с Барселоном је следеће недеље, мани се Новака...
  (питам за друга, 6. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 35. AUSTRALIAN CLOSED 2022
  Zašto su slate protivrečne izjave AU zvaničnika?
  Da bi prodali sve karte ljudima koji su se nadali da će Đoković igrati. Sada kada su ih prodali, on im više nije potreban.
  (Strojimir, 6. januar 2022 11:11)

  # Link komentara

 36. Juče sam na komentar neke persone koja navodno živi u Australiji i veliča njihova korono-nazovi-dostignuća napisao da je zato procenat nenormalnih tamo dole mnogo viši od onog u Srbiji. No, sudeći po ovoj ovde personi koja sebe naziva Maretom, možda i nije tako. Za njega je gaženje na pešačkom isto kao tehnička nepravilnost pri dobijanju vize. Želim kao nikad do sad da korona ludilo potraje i da svi ovakvi kao oni dole i ovaj ovde Mare evolutivno iščeznu sa Zemlje, sa sve blaženim osmesima jer veruju da su u pravu.
  (Biće ipak


  Tamo svi nenormalni, na balkanu svi normalni. Tamo lopovi na balkanu svi posteni. Tamo los standard ovde najjaci. A onda za sve ovo pogledas statistike i vidis da zaosyajemo 100 godina za njima. A ostatak komentara ne bih da komentarisem, zlo koje izbija je nenormalno. Ali tesite se..
  (Ivan, 6. januar 2022 11:10)

  # Link komentara

 37. ATP rezija...scenario...
  (Johnny B, 6. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 38. S ovakvim razmišljanjem Eugenika je sve potrebnija pod hitno...
  (Profesor Dušan, 06. januar 2022 10:50)
  Čovjek se referirao konkretno na medicinsku nauku. Da je medicina dogma još uvijek bi se prskali DDT-jem.
  (kele®, 6. januar 2022 11:08)

  # Link komentara

 39. Najtuznije od svega sto Nole ostaje tamo 15ak dana.. i on kao i ostali teniseri se testiraju svakodnevno i najsigurnije su osobe tamo sto se tice zaraze.. tuzno je sto iskompelksirsni stanovnici australije osudjeni na zivot u kavezu bune se protiv osobe koja ce biti tu 15ak dana, i za razliku od njih koji setaju slobodno ne znajuci da li imaju virus koji mogu da sire, ON KAO I OSTALI TENISERI CE SVAKODNEVNO IMATI POTRRBAN NEGSTIVAN TEST..
  (urhx, 6. januar 2022 11:06)

  # Link komentara

 40. Three sources familiar with Djokovic’s paperwork on arrival, speaking anonymously to detail confidential documentation, said evidence to support the player’s exemption was “minimal” and was only supported by one doctor. They said it was far less substantive than that of the other player and official who entered the country with the same vaccine exemption.

  The other player and the official had more than one doctor supporting their claims of prior COVID infection, while one source said most of Djokovic’s paperwork was on a Tennis Australia letterhead. When border officials asked him and the Victorian government to supply more documentation, none was produced.
  (svaba, 6. januar 2022 11:05)

  # Link komentara

 41. Meni nije jasno kako sportaš koji ima neku bolest može igrati i više od pet 5 sati meč u jednom od naj napornijem sportu tenisu,to je zbilja čudo,odgovor možete naći i sami,a što se tiće Australije mislim da je krivica njihova.Đokovića je ponijela popularnost pa ne vidi zamke ljudi oko njega.
  (ne granice za mene, 6. januar 2022 10:49)
  Ne samo da ti to nije jasno nego izgleda da si glupi mrzitelj koji je na forumu u pogresnoj drzavi.
  (Sarkazam, 6. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 42. Evo citam se i lomim se. Bez obzira sto Australija ima mere za kovid kao da je smrtonosan 100%, pravila su uredjenoj drzavi ista za sve. Medjutim kada se uzme sve u obzir ipak je hajka. Ovaj način izrazavanja "da napusti australiju sto pre" su neki licni stavovi neke frustracije. Tom gospodinu se vise i ne dize, mora negde da se istrese.
  (Dr. Zohan, 6. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 43. Jel umete da shvatite da nije dobio izuzece od drzave vec od turnira?? Sta je tesko shvatiti to?

  A ovo za pesacki, naveo sam jer su tu pravila da se postuju za sve a ne kako ko. Odvratni komentari, pa se posle pitamo zasto smo tu gde jesmo.
  (Mare, 6. januar 2022 11:04)

  # Link komentara

 44. Skroz nepristrasan tekst
  (Srđan Đ., 6. januar 2022 11:02)

  # Link komentara

 45. (Mare, 6. januar 2022 10:13)
  Toliko naivnosti od (predpostavljam) punoletnog Srbina je stvarno zabrinjavajuće ...
  (Dule032,

  Tako je, on je naivan sto je rekao kako stvari stoje a ti si pametan jer mislis da je ovo zavera.
  Ali dobro, kmeee kmeeee kmeee
  (Kajak, 6. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 46. Одличан текст, нема му се шта додати. Невероватно је да и поред таквог текста постоје коментари људи који мисле да је аустралијске влада играла по правилима. Није ми јасно да ли нису читали текст, да ли нису способни да га схвате, или једноставно мрзе Новака.
  Ноћас сам остао до три сата будан да бих одслушао преко интернета (хвала б92 за линк) конференцију за штампу њиховог премијера. Цинични одговори уз притајени осмех. Погрешну визу није ни поменуо, а то је званично био први разлог да задрже Новака. Рекао је да Новаково изузеће није валидно. Када су га новинари конфронтирали са чињеницом да су други по истој основи, рекао је да су Новака више испитивали и тркељисали зато што је селебрити. Дакле, аустралијска влада и гранична служба су те који је не држе процедуре и одлуке службе надлежне за изузећа, него имају различиту процедуру за Новака као селебрити и оне друге који су по истој основи ушли.
  (Одличан текст, читајте, 6. januar 2022 11:00)

  # Link komentara

 47. Vakcinisan sam trostruko, zbog sebe, ali budimo realni - vakcina ne sprečava širenje zaraze. Jer da sprečava ne bi u Danskoj i Švedskoj gde su svi vakcinisani imali rekordan broj slučajeva, ne bi ni u toj Australiji pored svih izolacija imali 64K+ slučajeva dnevno.
  Drugo, da su pravila postavljena jednoznačno - samo vakcinisani, i to može da se razume. Sve je danas politika, može samo sa vakcinom koju mi prodajemo, može samo test koji mi uradimo...
  (Milan, 6. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 48. Kada se zanemare sve političke i zdravstvene razmirice ostaje činjenica da je tamo stigao sa dozvolom australijskog medicinskog tela. Zašto australijska policija nije uvažila dozvolu australijskog medicinskog tela je pravo pitanje. Ako ta dozvola nije validna, ko ju je izdao? Ako je validna zašto nije priznata?
  (račundžija, 6. januar 2022 10:59)

  # Link komentara

 49. Premijer...Skot...simbolično.
  Inače kao i uvek sjajan tekst Kecmana.
  (Miloš Sk, 6. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 50. Moje mišljenje je da je Novak pogrešio što je objavio na Instagramu da je dobio odobrenje pre nego što je ušao u zemlju!
  Da je to uradio posle ulaska sa nekog terena gde trenira ništa mu ne bih mogli!
  Srećan badnjak svima i našem spartanu Noletu!
  (Honest, 6. januar 2022 10:58)

  # Link komentara

 51. Kakve veze ima to sto je donirao zbog pozara sa zakonima jedne drzave.
  Najbolje da ceo svet funkcionise kao Srbija, ja tebi ti meni.
  (Gaston, 6. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 52. marica- ti poredis Djokovica i Bajdena?? ( koji jeste vakcinisan) Poredis sportistu i predsednika USA??!!!
  (Aleksa78, 6. januar 2022 10:57)

  # Link komentara

 53. Kako je Nadal kao zarazen usao u Australiju ?
  Bez obzira na vakcinalni status svi se testiraju na granici zar ne ?
  (Borisav, 6. januar 2022 10:56)

  # Link komentara

 54. Jedini krivac je on sam...
  (Jovan, 06. januar 2022 10:30)

  Jeste, krivac je što je Srbin. Da je recimo Britanac ili Amerikanac, ne bi bilo problema.
  (panter pudlica, 6. januar 2022 10:55)

  # Link komentara

 55. "Zdrav, prav, sa tri grend slema na poslednja četiri nastupa" a traži medicinsko izuzeće? Mislim da je bolje da je rekao da mu njegov guru ne daje da unosi neispitane farmaceutske otrove i ispao bi manje glup...Ovako je po drugi put kandidat za kovidiota godine
  (realno, 6. januar 2022 10:54)

  # Link komentara

 56. Кад чујем ово да тамошње институције раде свој посао, како ми са Балкана то никада нећемо разумети, како се не можемо прилагодити уређеном систему и сл, при..овај повраћа ми се од толике наивности и глупости. Верујем да се ради о људима који нису мрднули из круга од 100-нак км, па мисле да је тај врли запад идеалан за живљење, да се тамо све зна и ко коси и ко воду носи.
  Добро људи зар ви стварно мислите да је све то тако? Јесте, тако је али не баш за све, неки немају тих смарања које сада гледамо. Улази се у ту Аустралију и без оваквих перипетија.

  Ови нпр, не само да су играчи добили "special exemption" без икаквих проблема него је неколико крикретских звезда припретило да ће бојковати такмичење, уколико се не дозволи несметани улазак и члановима њихових породица.

  Чак је и британски премијер Борис Џонсон упозорио организаторе да ће турнир пропасти уколико не попусте и не релаксирају постојећа ограничења.

  [link]

  Према томе сународници, смањите мало пљување у вис.

  ПС Да предухитрим ове незреле који ће одмах да приупитају
  "а што си полетео на тај запад? Што не одеш у Русију да живиш?"
  Да нам у 20-ом веку толико пута разарали земљу, да су нас остављали на миру, да нам нису отимали, да нисмо сваки пут морали да почињемо испочетка... Мало Срба би имало потребу да оде из Србије.
  (па да, 6. januar 2022 10:52)

  # Link komentara

 57. Nauka nije dogma, već večito postavljanje pitanja i otvorena rasprava i razmena argumenata, nikako cenzura i nametanje jednostranog gledišta...

  Ma da nauka je teniska loptica a sportisti su naučnici.....

  ok, nema problema idite kod sportista da vas leče, operišu, da vam naprave auto, avion, tv, komp, mobilni telefon ....

  Nauka nije dogma ?
  1 + 1 = 23

  V=S/t
  ali neee vi bi ste da je Dž = Š / ç

  S ovakvim razmišljanjem Eugenika je sve potrebnija pod hitno...
  (Profesor Dušan, 6. januar 2022 10:50)

  # Link komentara

 58. Ne razumem komentare ljudi ovde.Licno nisam antivakser i vakcinisan sam sa tri doze moderne .. ali ovo je cisto politicka odluka kao i ona iz 1992 kada nam nije dozvoljeno ucesce na ep u Svedskoj...zasto su pustili ostale tenisere sa med. izuzecem ? A njega ne ? Onda su trebali svima koji nisu vakcinisani da zabrane ulaz i kraj samo vakcinisani mogu i cao...ranije se komunizam i fasizam obracunavao ovako sa neistomisljenicima a sada evropa usa i australija to isto rade iako su kolevke demokratije sada vec autokratije nažalost ....
  (Mile, 6. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 59. Meni nije jasno kako sportaš koji ima neku bolest može igrati i više od pet 5 sati meč u jednom od naj napornijem sportu tenisu,to je zbilja čudo,odgovor možete naći i sami,a što se tiće Australije mislim da je krivica njihova.Đokovića je ponijela popularnost pa ne vidi zamke ljudi oko njega.
  (ne granice za mene, 6. januar 2022 10:49)

  # Link komentara

 60. Odlican tekst! Svaka cast!
  Ovde se ociglesno ne radi o sportu...Ovde se radi o svima Nama,o tome sta je to ceovek u biti,kakav bi trebao da bude,a u sta se pretvorio danas... Jedino Novak moze biti u ovoj teskoj ulozi,jedino on moze to da nosi na ramenima i bude primer slobodarskog duha. Besni lavovi ce napadati,hijene ce obletati,lesinari cekati gnojave ostatke...nece docekati. Ovo ce uci u anale... Za 20 godina ce sve biti jasno. Pamtice se i ostace samo dela. Novac kojim su placeni ovi mucenici koji zatvaraju ljude sirom sveta ce im izaci na nos. Na ovoj planeti vitestvo sporta odavno ne stanuje. Ovo veze sa sportom nema...Mir i Ljubav
  (Filly, 6. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 61. Vrati se kući čoveče,tamo te ne žele.Plati najbolje advokate i kreni da tužiš redom.Daj da vidimo tu moć "pravne države" Australije(kako ovde mnogi pišu, kao da su oni tamo bezgrešni i bogom dani)kad Novak dođe jednog dana u Melburn sa elitnim timom advokata.
  (roten, 6. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 62. Meni nije jasno kako sportaš koji ima neku bolest može igrati i više od pet 5 sati meč u jednom od naj napornijem sportu tenisu,to je zbilja čudo,odgovor možete naći i sami,a što se tiće Australije mislim da je krivica njihova.Đokovića je ponijela popularnost pa ne vidi zamke ljudi oko njega.
  (ne granice za mene, 6. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 63. Realno nikada ga tamo nisu ni voleli. Umirali su od muke zbog njegove decenijske vladavine. Jeste se malo vise maltretirao ovih dana ali ovo je njegova velika pobeda i definitivna potvrda statusa GOAT. Cak i da Nadal osvoji AO a mislim da nema sanse, zauvek ce ostati mrlja jer to nije uradio protiv branioca titule koji je neporazen na 21 uzastopnom mecu turnira. Djokovic je njega dobio na RG. Pored GS Djokovic drzi skoro sve ostale rekorde. O mestu broj jedan da ne pricamo. Tako da Novace briga te, vrati se kuci i uzivaj. Uzeo si im milione. Inace sam trostruko vakcinisan, najvise zbog putovanja ali duboko u sebi mislim da smo svi na fasisticki nacin primorani na sve to.
  (D, 6. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 64. Pravila,pravila,pravila. Pa bre,zašto su mu uopšte dali zeleno svetlo da može da ide.
  Po pravilima je predao. Još dok je bio ovde mogli su da kažu nisi vakcinisan,ne ispunjavas druge uslove i ne može.
  A ne može,ali onda haos.
  Novak samo hoce da igra tenis
  (vakcinisan, 6. januar 2022 10:48)

  # Link komentara

 65. Ima tu svega lokalne politike i sprečavanje apsolutne istorijske dominacije Novaka jer je trenutno izjednačen sa Nadalom i Federerom. Ono što Novaka i njegove navijače treba da zabrine jeste šta ako se to dogodi i u Parizu i Londonu? Da li će naknadna pamet pomoći? Moja ćerka je rođena kao i istog dana kada i Novak i ona neće da se vakciniše redovno ide na druženja i to posle 22 časa i niko to ne sprečava? Neću da kažem da je Novak kriv za to ali smatram da je u pitanju neodgovornost prema okruženju, jer je dosada imala najmanje 2 puta Koronu i uopšte ne haje za preventivne mere. Da razumem Australijance i pored toga što sam Novakov navijač.
  (Bronx, 6. januar 2022 10:44)

  # Link komentara

 66. ne razumem njega, a posledicno ne razumem ni njih….
  vakcina nikoga nije ubila i mogao je da se vakcinise u ime odlaska na turnir u kome ima velike sanse da stavi tacku na pitanje - ko je najbolji, iako je protiv iz raznoraznih razloga…
  a i kenguri su sa svoje strane neshvatljivi…?
  sto je problem da zdrav covek ucestvuje na turniru, pogotovu uzevsi u obzir mogucnost testiranja na dnevnom nivou….?
  lupio bih samar i njemu i njima da se dozovu pameti…
  (krmpota, 6. januar 2022 10:44)

  # Link komentara

 67. Najbolje bi bilo da vi Srbi napravite tri grand slama i da taj antivakser širi i dalje zarazu po Srbiji i osvaja titule kad mu belosvetski okrutni poredak to ne da. Nama je dovoljno štete nanija u Zadru. Jedan grand slam može bit u Bosni, pokraj bosanskih piramida.
  (Netijak, 6. januar 2022 10:44)

  # Link komentara

 68. evo čitam stranu štampu u fr , komentare takođe. Pa ljudi njega niko ne voli. (?) Nadmen, arogantan, misli da ako je bogat i iz " Monaka" da može biti iznad svega...Nije vakcinisan...itd. Ko da sam ja pisao, slažem se potpuno. Ono ' goat' možete sanjati( ne po broju titula, to će preći sigurno) Hleba i igara za napaćeni narod u Srbiji, ništa drugo ne treba...
  (Aleksa78, 6. januar 2022 10:43)

  # Link komentara

 69. Samo pročitajte ovde komentare ovih isfrustriranih i jadnih ljuid. To su isti ti koji su prošle godine pisali da je "Nolu" došao kraj na nikad neće biti najbolji. Zašto Australija nije rekla ili vakcina ili nema ulaska? Izuzeće može samo za državljane. Lepo piše u tekstu da li bi se neko uputio na toliki put da nema sve papire? Ali Novak je gurnuo prst u osinje gnezdo zvano ATP i ovo je bilo očekivano. Sve je ovom svetu interesna zona, gde se čuvaju ledja, i tu pojedinac ne može ništa. Ali nad sve naš mentalilet da unizimo svakog koje bolji od nas mi je fascinatan, zato smo neuređena zemlja jer smo vec decenijama na tom putu da proteramo svakog ko je bolji od nas, dok ista ta Australija prima te najbolje iz celog sveta pa zato je tu i gde jeste.
  (Glavni glumac, 6. januar 2022 10:42)

  # Link komentara

 70. Pitam se da li bi proveravali nekog stranog političara (recimo Bajdena)da kojim slučajem želi da poseti njihovu zemlju
  (marica, 6. januar 2022 10:42)

  # Link komentara

 71. Ime

  Izuzece je da moze da igra na turniru a ne da udje u zemlju. O tome se pita drzava a ne organizatori turnira. I da, ako su svi ljudi raznih zanimanja prosli tu proceduru, proci ce i on pa nek je i poglavar nebeskog naroda.
  (Rale, 6. januar 2022 10:41)

  # Link komentara

 72. (Mare, 6. januar 2022 10:13)
  Toliko naivnosti od (predpostavljam) punoletnog Srbina je stvarno zabrinjavajuće ...
  (Dule032, 6. januar 2022 10:40)

  # Link komentara

 73. Krsi tudja pravila. Po cemu je pobednik i pre pocetka turnira?
  (Filip, 6. januar 2022 10:39)

  # Link komentara

 74. Igraće sigurno.Samo se pravi drama da gledanost ode u nebesa.
  (Krsto, 6. januar 2022 10:39)

  # Link komentara

 75. dali su mu propust za AO od Teniske Asocijacije.
  Nije mu data viza za ulazak u zemlju, jer nije vakcinisan i nece u karantin na 14 dana, kao svi ostali sto su ili sto ce morati.
  Trebao je da ode ranije tamo i da se ne pravi drama.

  Ovo najmanje njemu odgovara i nije trebalo da se desi. Ne treba da slusa onog ludog oca i jos ludju zenu.
  (Zoranfil, 6. januar 2022 10:11)

  Veze ti nemas. Novak je dobio izuzeće i isao bi u karantin kao i ostali. Neverovatno je kakve gluposti ovde ljudi pisu. O slusanju ocani zene je bezpredmetno govoriti. U takve gluposti ne verujes ni ti.
  (Sremac, 6. januar 2022 10:39)

  # Link komentara

 76. Nikada do sada nije bila pandemija izazvana korona virusom.
  (Coa, 6. januar 2022 10:39)

  # Link komentara

 77. Ignorišite one koji pljuju Novaka, to su mrzitelji, licemeri, zavidnici, mentalno bolesni, ljudsko dno, i zlo. To su ljudi koji podržavaju nacizam i fašizam, to su oni koji će da vas ubiju i da vas siluju.

  Novaku podrška i poštovanje, bezuslovno i uvek.
  (mix, 6. januar 2022 10:38)

  # Link komentara

 78. @Mare

  Ja mislim da ti zaostajes u razumevanju situacije.

  Novak je otisao tamo komercijalnim letom, sa vezecom vizom, i dve australijske komisije su potvrdile izuzece od vakcinacije.

  Znaci doktori su potvrdili izuzece, a granicni sluzbenik je odlucio drugacije, za to mu je trebalo 10 sati, i tebi je to OK?

  Da si procitao pazljivo ceo tekst, sve bi ti bilo jasno, ovako si ljubomoran i pises prazne frze koje ne odgovaraju cinjenicama.

  Novak je maksimalno ispostovao Australiju, u Novembru je trazio vizu, dobio vizu, dobio medicinsko izuzece od vakcinacije, i onda oni kazu - a pa sad ne vazi vise.

  Zasto nosu odmah rekli - nema medicinskih izuzetaka?
  Ko krsi pravila - oni koji bezrazlozno ukidaju svoju vizu, ili oni koji su radili sve po uputstvu?
  (analiticar amater, 6. januar 2022 10:38)

  # Link komentara

 79. Vakcinise se ili se vrati kuci i to je to cemu polemika vise
  (prekobrojan, 6. januar 2022 10:37)

  # Link komentara

 80. Upravo tako, ludilo bez granica! Poenta nije da li je vakcinisan ili nije vec kako si dozvolio vizu i prihvatio ga na turniru a kad je dosao onda pujpike ne vazi?! Pojedinci ovde toliko su kivni na nas nacin funkcionisanja (koji ne podrzavam, voleo bih da se zakoni sprovode u mnogo vecoj meri) da im je dobro i ono sto je realno gore od naseg. Ako se malo bolje pogledaju stvari, Australija je pokazala sve, samo nije da je pravna drzava, fakat! Kod nas kad Predsednik ili Premijer izadju i kazu nesto vezano za rad druge drzavne institucije to je nepostojanje sistema ali zato u Australiji kad su isti ti izasli i rekli da nece uci to je pravna drzava??? Pritisak na granicare je poceo sa momentom Novakovog polaska za Australiju. Da su stvarno pravna drzava, Novak bi se spremao danas za turnir, ali oni su uspeli pod nekim izgovorima da ga ne puste! Da sam on kao sto nisam, pristojno bih im se zahvalio i nikad vise otisao tamo! Pozdrav svim objektivnim ljudima i da ovo ludilo sto pre prodje! Sretan Badnji dan!
  (Supermen, 6. januar 2022 10:37)

  # Link komentara

 81. Lepo su ljudi to sve objasnili sinoc tamo ali ne vredi. Nama je neshvatljivo da postoji zemlja gde bogatasi ne mogu da teraju po svom. Ruska teniserka vakcinisana sputnjikom ne ucestvuje jer nije priznat. Zahvalila se turniru, pozelela srecu svima. Ne pozivaju njeni na proteste, docek, prekide diplomatskih odnosa i ne prave od nje simbol slobode i cega sve ne. Australija je pokazala da je drzava i svaka im cast, iako ce imati gubitak jer im najbolji nije tamo. A svi vi sto se sad busate kako je ovo nepravda, nemojte da se bunite sto je neki bogatas kod nas pokosio nekog na pesackom pa se mozda izvukao jer ne vaze pravila. Zaostajemo mi mnogo, ali u svom sivilu mislimo vecito da nas neko sabotira.
  (Mare, 6. januar 2022 10:13)

  Biti deo normalnog sveta znači i da donosiš zaključke tek kada raspolažeš svim činjenicama.
  Na stranu to što ja još ne razumem zašto je Đokoviću bio problem da primi vakcine, on je dobio od AO i njihove 2 državne medicinske komisije izuzeće na osnovu priložene dokumentacije a samim tim i dozvolu da učestvuje na AO sa svim pravima kao i vakcinisani teniseri a to znači bez karantina od 14 dana.
  Na granici se pojavljuje problem da mu graničari a onda i političari ne priznaju ono što je u njihovoj zemlji odobrio AO i njihove 2 državne medicinske komisije. Da li je posao Đokovića da razmišlja o odnosima između različitih subjekata u Australiji?
  (Branko, 6. januar 2022 10:37)

  # Link komentara

 82. ime

  Prvo se informisi, nije dobio od drzave izuzece vec od turnira. A drzava odlucuje o tome.

  Kao da te pozovu ovde zvezda i partizan, dzaba ipak se drzava pita. Jel sad jasno?
  (Mare, 6. januar 2022 10:37)

  # Link komentara

 83. Apsolutno objektivan tekst i svaka cast! U stranim medijima sve vise ovakvih tekstova!
  (Ccc, 6. januar 2022 10:37)

  # Link komentara

 84. Lepo su ljudi to sve objasnili sinoc tamo ali ne vredi. Nama je neshvatljivo da postoji zemlja gde bogatasi ne mogu da teraju po svom. Ruska teniserka vakcinisana sputnjikom ne ucestvuje jer nije priznat. Zahvalila se turniru, pozelela srecu svima. Ne pozivaju njeni na proteste, docek, prekide diplomatskih odnosa i ne prave od nje simbol slobode i cega sve ne. Australija je pokazala da je drzava i svaka im cast, iako ce imati gubitak jer im najbolji nije tamo. A svi vi sto se sad busate kako je ovo nepravda, nemojte da se bunite sto je neki bogatas kod nas pokosio nekog na pesackom pa se mozda izvukao jer ne vaze pravila. Zaostajemo mi mnogo, ali u svom sivilu mislimo vecito da nas neko sabotira.
  (Mare, 6. januar 2022 10:13)

  Gledao sam premijera pazljivo i bukvalno nista nije objasnio. Kao papagaj je ponavljao da su pravila ista za sve , a svi znamo da nisu. Poredis Novaka sa ruskom teniserkom, a nema bukvalno ni sličnosti. Njoj niko nije dao dozvolu za učestvovanje pa se odjednom predomislio. Ti mislis da je on krenuo u Australiju bez dozvole. Onako da se malo provoza avionom jer mu je dosadno. Dobio je dozvole od dve lekarske komisije da bi neki političar odlucio da to nije dovoljno. Takva je drzava Australija. Smesna drzava koja vodi samo racuna o trenutnoj popularnosti političara.
  (Sasa, 6. januar 2022 10:35)

  # Link komentara

 85. Пажљиви посматрач,


  Da necemo da banujemo njihove tenisere sa serbia opena i dorcola? ahahahahha
  (Ivan, 6. januar 2022 10:35)

  # Link komentara

 86. Citam ovde neke komentare i ne verujemv sta citam. Da li ste vi ljudi pismeni, ako jeste da li ste necim ograniceni.
  Te Australija je pravna drzava, te nema privilegovanih itd.
  U Melburn se moglo doci na dva nacina. Sa dve doze vakxine koje oni priznaju ili sa statusom medicinskog izuzeca. Djokovic se pozvao na ovo drugo, podneo svu trazenu medicinsku dokumentaciju koje su dve nezavisne lekarske komisije brizno i temeljno pregledale. Jednu komisiju je postavio AO a drugu sama drzava. Tek po njihovom aminovanju on krece na put. Ti pravo je vec iskoristilo dvadesetak tenisera koji su bez problema dosli na turnr. Ako vam sad nije jasno, onda vam ni ove dve lekarske komisije ne mogu pomoci.
  (Zoran, 6. januar 2022 10:35)

  # Link komentara

 87. nemojte da se bunite sto je neki bogatas kod nas pokosio nekog na pesackom pa se mozda izvukao jer ne vaze pravila. Zaostajemo mi mnogo, ali u svom sivilu mislimo vecito da nas neko sabotira.
  (Mare, 06. januar 2022 10:13)
  Juče sam na komentar neke persone koja navodno živi u Australiji i veliča njihova korono-nazovi-dostignuća napisao da je zato procenat nenormalnih tamo dole mnogo viši od onog u Srbiji. No, sudeći po ovoj ovde personi koja sebe naziva Maretom, možda i nije tako. Za njega je gaženje na pešačkom isto kao tehnička nepravilnost pri dobijanju vize. Želim kao nikad do sad da korona ludilo potraje i da svi ovakvi kao oni dole i ovaj ovde Mare evolutivno iščeznu sa Zemlje, sa sve blaženim osmesima jer veruju da su u pravu.
  (Biće ipak, 6. januar 2022 10:34)

  # Link komentara

 88. Podrzao bih Noloa, ali sam apolitican.
  (Zaki, 6. januar 2022 10:34)

  # Link komentara

 89. Lupate gluposti svi do jednog ovde. Sve sto jentrebao da uradi je da cuti i da se pojavi na turnir. Progledali bi mu kroz prste uz neki nenormalan karantin ali bi ga pustili. Ali ne, on je morao da kazw da je dobio izuzece, da se pohvali kako su poklekli pred njim i da slucajno ne misle njegovi navijaci da je vakcinisan i da ih je izneverio. Onda su to culi ljudi tamo i rekli “cekaj bre jel smo mi budale ovde?” jer su oni vakcinisani i u karantin mesecima a ovaj tek tako da dodje. Stvorila se izuzetno napeta situacija koja bi sigurno eskalirala. Jedno je sigurno, pored toga sto je izgubio sansu za osvajanje turnira, izgubio je podrsku i respekt koji je imao tamo. A nije da ga nisu cenili, znam to dobro.
  (Australijanac po potrebi, 6. januar 2022 10:34)

  # Link komentara

 90. Tekst je fenomenalan i ostaće kao sjajan trag vremena. Samo bi hteo da napomenem, Novak je dobio dozvolu medicinskim izuzećem da igra na Australijan Openu, jedino je njemu zabranjeno da nastupi a svima ostalima je dozvoljeno. Živimo u takvom vremenu, gde je sve moguće, tako i trenutno ludilo u Australiji. Ne pomaže ni činjenica da se shvati ovo ludilo, jer postoje i drugi slučajevi diskriminacije kroz sport, vidimo šta rade Rusima ne daju im ni zastavu, ni himnu. Ne pomaže u ovoj situaciji reći, „eto rade to i drugima”. Teško je ovo shvatiti i prihvatiti razumnom čoveku. Najvažnije je istaći da treba biti čovek i kada je najteže. Novak Đoković je pokazao nebrojeno puta da je pre svega čovek. Danas je među ljudima očigledno najteže biti čovek. Neka te Bog čuva Novače, za mene si ti šampion za sva vremena.
  (srle, 6. januar 2022 10:34)

  # Link komentara

 91. Vratimo se nekoliko godina unatrag. Finale AO igraju Marin Čilić i Roger Federer. Naš Čila u velikom naletu, spreman da potrga Rođicu u finalu. I... nekakav vjetar, kišica, što li, i Švicarac plačući odlazi organizatorima i traži da se finale ne igra na otvorenom nego u dvorani. Čilić želi vani, Švica želi nutra. Nakon odluke da se igra dvoransko finale, melankolični Čilić ipak se povine, i bude u finalu 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1 za Džemperka. Federer nikad ne bi imao 20 GS da se igralo na otvorenom, a Marin bi možda danas imao i tri GS. No, "ki bi, da bi"..
  (MladenZg, 6. januar 2022 10:32)

  # Link komentara

 92. ...pitam se samo zašto se sada država stbija ne bi sprdala malonsa sistemom... pa lepo izda Novaku potvrdu Digitalnog Zelenog Sertifikata, za sve doze svih poznatih vakcina... kad se zezamo, da se zazamo do kraja... Australijanci su ionako potpuno nebitni za ekonomiju Srbije...
  (Kinder, 6. januar 2022 10:31)

  # Link komentara

 93. Odličan tekst. Činjenica je da je zakonski okvir jasan i da su u skladu sa tim već odobreni ulasci drugim učesnicima. Odnos prema Novaku zapravo ogoljava stvarne razloge i mržnju koja prema njemu postoji u teniskom svetu i van njega. Nema ovo nikakve veze sa zakonom i propisima. Ovo je direktan pokušaj da se istorija tenisa primeni i nanese šteta najvećem igraču ikada. Najvećem na terenu i "previše opasnom" van terena.
  (Marko, 6. januar 2022 10:31)

  # Link komentara

 94. Da li stvarno mislite da bi Novak sa svojim timom otišao tamo a da zna da neće igrati!?
  (Miloš Stanković, 6. januar 2022 10:30)

  # Link komentara

 95. Carina i granična policija Australije su odlučile da njihove zdravstvene komisije nisu ni kompetentne ni nadležne.
  Njihova sledeća odluka je da mu oduzmu sve titule koje je osvojio u Australiji i da ih podele Nadalu i Federeru...
  (JBRef, 6. januar 2022 10:30)

  # Link komentara

 96. Odlican tekst,svaka cast!!!
  (Marija Jankovic, 6. januar 2022 10:30)

  # Link komentara

 97. Jedini krivac je on sam...
  (Jovan, 6. januar 2022 10:30)

  # Link komentara

 98. Премијер Скот!
  Колико симболике у том имену,презимену, шта ли већ!
  (bpbp, 6. januar 2022 10:29)

  # Link komentara

 99. Sećam se koliko se Novak zalagao za sve tenisere. Za bolje uslove, za bolje zarade...jednostavno nije gledao samo sebe i svoje d*pe (kao neki). Prostije rečeno, bio je čovek prema svima.
  Mislim da je sada pravi trenutak da mu se svi ti igrači, koje on nikada nije zaboravio, pruže podršku. Zamislite kako bi bilo da svi bojkotuju AO ukoliko se Novaku ne odobri učešće, zamislite lakav binto bio krah za Australiju.
  Nažalost znam da ni jedan neće iskoračiti na njegovu stranu, jer takvih stvari ima samo na filmu.
  (davor, 6. januar 2022 10:29)

  # Link komentara

 100. Svašta će im možda oprostiti. Božić u zatvoru - ne verujem.
  (RG Fan, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 101. Svi su budale i pravila vaze za sve samo ne za Novaka. Neka se vakcinise ako misli da igra u inostranstvu i kraj price
  (Josko, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 102. novak samo treba da sredi da je primio fajzera i cutke da ide i igra. mi cemo svi dobro znati da taj papir ne shvatimo kao preporuku. znamo ih novak ne daje i razumecemo sve sto radi zbog istoriju koja ce nadziveti sve nas.
  drzi se nole. pricace se o ovome narednih decenija na drugaciji nacin nego sada. nole kralj!
  (vrg, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 103. Definitivno,podsticaj da osvoji jos toliko titula,tako da ga nikad niko prestici nece.. jos ce Nole vladati,dzaba se dusmani nadaju.
  (Ivan, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 104. Mole bio si pametan to i ostani....Napusti Australiju a osvojene pehare I'm vrati nek druge u svojim muzejima
  (vlado, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 105. Bravo za normalan tekst ! Na žalost,postoje i dalje oni koji ne žele da vide šta se dešava
  (Željko, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 106. Dozvolice mu da igra i osvojice. Mnogo je vece muke kroz karijeru Nole doziveo od ovoga, jak je on...ne znaju da ovo kod njega samo vecu energiju budi i inat.
  (anica velickovic, 6. januar 2022 10:28)

  # Link komentara

 107. Ma pale ga budale oko njega pa se nije vakcinisao...nema vakcine nema igranja...prosto.
  (Nenad, 6. januar 2022 10:27)

  # Link komentara

 108. Autor teksta se nekoliko puta pita gde je logika u svemu ovome. Mislim da je logika, zapravo, u potrebi Australije da ponizi Novaka i da mu se sveti, a samo oni znaju zašto i zbog čega.
  Deportacija je logika.
  Rio Tinto je logika.
  Lepo je, onomad, Del Boj rekao jednom Oziju 'I ti bi bio Englez da ti pradeda nije bio kriminalac'.
  (Mr. Bojangles, 6. januar 2022 10:27)

  # Link komentara

 109. Lepo su ljudi to sve objasnili sinoc tamo ali ne vredi. Nama je neshvatljivo da postoji zemlja gde bogatasi ne mogu da teraju po svom. Ruska teniserka vakcinisana sputnjikom ne ucestvuje jer nije priznat. Zahvalila se turniru, pozelela srecu svima. Ne pozivaju njeni na proteste, docek, prekide diplomatskih odnosa i ne prave od nje simbol slobode i cega sve ne. Australija je pokazala da je drzava i svaka im cast, iako ce imati gubitak jer im najbolji nije tamo. A svi vi sto se sad busate kako je ovo nepravda, nemojte da se bunite sto je neki bogatas kod nas pokosio nekog na pesackom pa se mozda izvukao jer ne vaze pravila. Zaostajemo mi mnogo, ali u svom sivilu mislimo vecito da nas neko sabotira.

  Pročitaj tekst, ne komentariši ono što očigledno nisi pročitao. Ako si pročitao onda je tek alarmantan tvoj komentar jer su ti isprali mozak do te mere da ne upijas informacije koje nije odobrila SZO..
  To je ozbiljan problem po drustvo, postajes robot.
  (Ljuba, 6. januar 2022 10:26)

  # Link komentara

 110. Gospodine Kecman:
  Prvo sretno Badnje Jutro vama a drugo, veliki kompliment za vaseg teksta, svaka cast.
  Voleo bih da se vase misljenje i na zapadu samo malo vise objavljuje. Srdacan pozdrav iz Svajcarke
  (Nebojsa Rajic, 6. januar 2022 10:24)

  # Link komentara

 111. (Mare, 06. januar 2022 10:13)

  Nije tebi dobro.
  (kakone, 6. januar 2022 10:23)

  # Link komentara

 112. da, jesu pravila...Ko ih je pisao? onaj ko treba, čije je to posao, nije sigurno razmišljao o Novaku dok ih je pisao. Ne vakcinisani su svoja 4 zida, nek sami sede...Ne samo Novak, svi.
  (Aleksa78, 06. januar 2022 10:09)
  Aleksa, ti bi bilo bolje da izađes iz ta 4 zida, da se malo družis sa ljudima, da vidis svet funkcioniše. Usput, kad vec čamis na internetu nauci pravopis, pise se nevakcinisani i verovao ili ne imaju ista prava kao i ti, koji si vakcinisan.
  (Tormund, 6. januar 2022 10:21)

  # Link komentara

 113. Komentatori ne čitaju tekst .
  (Zorran, 6. januar 2022 10:21)

  # Link komentara

 114. Odličan i kulturan tekst, obradjena trenutna australijska patologija sa svih aspekata.
  (miki, 6. januar 2022 10:21)

  # Link komentara

 115. Najbolji tekst o ovoj situaciji koji sam procitao. Sve sjajno receno, poslozeno. Kapa dole.

  A ovima sto govore o "pravilima"....molim vas, nemojte.

  Ja sam se recimo vakcinisao sa tri doze do sad, i pro vakcina sam. Ali ostavljam svakom na izbor. I sto ja najvaznije, ako mu nisu mislili dopustiti, to su trebali odmah. Ostace mrlja na njima vjecno, a Nole ce se pamtiti kao Jesse Owens
  (Zmaj, 6. januar 2022 10:19)

  # Link komentara

 116. (Mare, 06. januar 2022 10:13)

  Dobio je medicinsko izuzece. I vizu.
  Od Australije.

  Prelezao koronu 2x.

  Sva izuzeca su usla, samo on ne.

  Objasni?
  (ime, 6. januar 2022 10:19)

  # Link komentara

 117. I da ga puste sad,treba da se vrati i ne igra u Australiji.
  (dex, 6. januar 2022 10:19)

  # Link komentara

 118. Nole,ko ih jebe....
  (Dusan, 6. januar 2022 10:17)

  # Link komentara

 119. Isus je otišao u Jerusalim, znajući šta ga čeka...
  (Nemanja, 6. januar 2022 10:16)

  # Link komentara

 120. Samo jedno mi nije jasno.Novak je dobio od lekarske komisije, tačnije dve, medicinsko izuzeće što znači da bez vakcine može da uđe u Australiju, igra turnir, živi i funkcioniše kao vakcinisan čovek.Jedna od te dve komisije je akreditovana od strane vlade Australije, a papiri su bili bez imena, sa šifrom.Sad se spominje da je jedan lekar odobrio na aerodromu Novakove papire dok druga dvojica nisu ni blizu.Pa ko su ti koji su njemu odobrili izuzeće?Gde su u ovoj celoj priči lekari?Zašto se obraćaju ministri, premijer i ostali političari.Spominje se da je Novak imao covid u prethodnih 6 meseci što je dovoljno za izuzeće.Spominje se isto tako da su dvojica takmičara na taj način dobili izuzeće i već stigli na AO.Najviše iščekujem obraćanje Novaka Đokovića bez obzira na krajnji ishod, ali se nadam da će biti iskren, bez političke korektnosti
  (maestro, 6. januar 2022 10:15)

  # Link komentara

 121. Текст из срца.
  ”... Ali, da sačekamo i vidimo. Predstava još traje. Verujem da nismo videli završni čin. A ovo su dani praštanja, pomirenja...Dajmo šansu razumu.”

  Нажалост, разум је одавно напустио ову планету!

  Ово су дани православног (!!) праштања и помирења, ови други су своје ”одрадили” пре две недеље, а колико им је стало до праштања и помирења управо гледамо...

  ’Ајде да нешто и научимо - РЕЦИПРОЦИТЕТ!

  Реципроцитет је ”мајка” (само)поштовања - сад и увек!
  (Пажљиви посматрач, 6. januar 2022 10:14)

  # Link komentara

 122. Šta reći Novak je veliki borac i ostaće tamo dok ga ne puste da igra ili ne proteraju.Plašim se da je ovog puta krenuo u rat protiv vetrenjača.Australijske vlasti će pokušati ovo da iskoriste da pokažu svom običnom narodu da eto niko ne može protiv pravila pa ni veliki i bogati.Premijer skuplja političke poene.Ali na kraju Nole da li stvarno nisi mogao da primiš j..enu vakcinu kao i svi ostali ma koliko to nemalo smisla.Videćemo u ponedeljak ili pobeda ili kraj karijere
  (dejan, 6. januar 2022 10:14)

  # Link komentara

 123. Lepo sinoc sve objasnili ljudi, isao sam tamo i znam o cemu pricaju. Sve je ok.
  Ipak, idemo sad... “ovo je napad na nebeski narod”
  (AviJon, 6. januar 2022 10:13)

  # Link komentara

 124. Lepo su ljudi to sve objasnili sinoc tamo ali ne vredi. Nama je neshvatljivo da postoji zemlja gde bogatasi ne mogu da teraju po svom. Ruska teniserka vakcinisana sputnjikom ne ucestvuje jer nije priznat. Zahvalila se turniru, pozelela srecu svima. Ne pozivaju njeni na proteste, docek, prekide diplomatskih odnosa i ne prave od nje simbol slobode i cega sve ne. Australija je pokazala da je drzava i svaka im cast, iako ce imati gubitak jer im najbolji nije tamo. A svi vi sto se sad busate kako je ovo nepravda, nemojte da se bunite sto je neki bogatas kod nas pokosio nekog na pesackom pa se mozda izvukao jer ne vaze pravila. Zaostajemo mi mnogo, ali u svom sivilu mislimo vecito da nas neko sabotira.
  (Mare, 6. januar 2022 10:13)

  # Link komentara

 125. Definitivno,kraj njegove karijere.
  (Tuzna Ana, 6. januar 2022 10:12)

  # Link komentara

 126. dali su mu propust za AO od Teniske Asocijacije.
  Nije mu data viza za ulazak u zemlju, jer nije vakcinisan i nece u karantin na 14 dana, kao svi ostali sto su ili sto ce morati.
  Trebao je da ode ranije tamo i da se ne pravi drama.

  Ovo najmanje njemu odgovara i nije trebalo da se desi. Ne treba da slusa onog ludog oca i jos ludju zenu.
  (Zoranfil, 6. januar 2022 10:11)

  # Link komentara

 127. da, jesu pravila...Ko ih je pisao? onaj ko treba, čije je to posao, nije sigurno razmišljao o Novaku dok ih je pisao. Ne vakcinisani su svoja 4 zida, nek sami sede...Ne samo Novak, svi.
  (Aleksa78, 6. januar 2022 10:09)

  # Link komentara

 128. sta je ocekivao, da ga docekaju sa cvecem?
  (Alex, 6. januar 2022 10:09)

  # Link komentara

 129. pravila su tu da ih postujemo bez privilegija a u clju sveopsteg dobra...prst na celo i razmisli..i ukoliko znas...onu staru Kantovu proveru valjanosti necega...Sta bi bilo kada bi svi to radili.....
  (Daskaš, 6. januar 2022 10:06)

  # Link komentara