"Đoković nije uradio ništa loše"

Nekadašnji drugi teniser sveta Aleks Koreča kaže da je Novak Đoković napravio odličan potez odlaskom u Adelejd uoči Australijan opena.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Gdje je bio kad je grmilo, kad su Novaka Đokovića ràzapeli na stub srama, maltretirali i vrijeđali kao da je najveći zločinac u istoriji čovječanstva i kad je njegov ljubimac Nadal samo dosipao ulje na vatru i raspaljivao mržnju. Možda griješim, ali se ne sjećam da mu je Koreča pružio bilo kakvu podršku prije godinu dana. Osim Nika Kiriosa, niko se iz teniskog miljea nije otvoreno zgrozio i osudio ponašanje Australijanaca prema jednom sportisti. Ovo mi je sad obična ljigavština.
  Jedino pozitivno je što su, bar se nadam, svi shvatili koliko je to bilo strašno, nepotebno i, naprosto, nedopustivo. Australijanci su se silno obrukali, a sa njima i svi koji su napadali ili kukavički ćutali. U takvim situacijama sve ljudske gadosti izbiju na površinu. Ova pandemija nam je pokazala koliko zli i kukavički možemo biti, ako samo i na trenutak zaboravimo na elementarnu čovječnost i ljudsko dostojanstvo. Oni koji stoje iza cijelog ovog pandemijskog cirkusa mogu biti zadovoljni. Pokazalo se, još jednom da je ljudima vrlo lako manipulisati. Ipak se nadam da su mnogi ljudi shvatili šaradu i da će slijedeći put, bar na trenutak razmisliti, prije nego krenu blejati u horu.
  (MILENA, 13. januar 2023 12:12)

  # Link komentara

 2. Treba biti pošten i priznati da je žrijeb fenomenalan, tako dobar mu nije bio ni kad je bio prvi nositelj.

  Dimitrova bi trebao rutinirati, ono što me brine je Busta, nikakav igrač, suvi prosjek, lošija verzija Aguta, ali s nekom lošom karmom za Novaka (Us Open, olimpijske), samo da se tu Novak ne posklizne ili ne potroši. Poslije Kyrg/Rune/Rublev, može samo jedan od njih, teško je vjerovati da će se baš sva trojica poskliznuti pa da će upasti netko drugi, a u polufinalu po plasmanu Ruud ili Fritz, iako bi se tu mogao ukazati Zverev ili Beretini, sigurno bolji igrači od Ruuda, ali pitanje u kakvoj formi.

  Sve u svemu, ne mora pobijediti sve ili sve najbolje (kako ovdje često pišu), dovoljno je da bude onaj pravi u pravom trenutku :)
  (stoka17, 12. januar 2023 11:19)

  # Link komentara

 3. kako se svima gace tresu kako se priblizava pocetak hahahahah
  (darko, 12. januar 2023 11:06)

  # Link komentara