"Bruklin mora da bude kandidat za osvajanje Istoka"

NBA analitičar i bivši košarkaš Keni Smit rekao je da su Bruklin Netsi veoma jaki i da moraju da se takmiče za najviše ciljeve u sezoni 2019/20.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Netsi su imali sjajno leto, uspeli su u julu da se dogovre sa dve velike zvezde koje nisu imale klub – Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom.

Popularni "KD" će zbog pucanja ahilove tetive u finalu protiv Toronta propustiti čitavu sezonu 2019/20, a Keni Smit smatra da to ne bi trebao da bude problem za Bruklin Netse.

"Bruklin će biti mnogo bolji nego do sada i to svi očekuju. Čak i bez Kevina Durenta moraju da konkurišu za prvo mesto na Istoku", poručio je Keni Smit.

Kajri Irving iza sebe ima turbulentni period u Bostonu, javno je bio kritikovan kada je napustio ekipu i sada se čini da itekako ima šta da dokaže u novom timu, koji je inače u njegovom rodnom gradu.

"Zdravlje će definitivno biti Irvingov prioritet, a stavka broj dva će biti razumevanje saigrača. Netsi već godinama igraju dobro i Kajrijev posao je to podigne na novi nivo. O tim stvarima će on najviše razmišljati. Svi pričaju o njemu kao lideru. Ne znam kakav je on u svlačionici, nikad nisam sedeo u istoj s njim, ali on je u timu koji je bez njega imao malo uspeha i sa njim želi da bude na vrhu"

Kada su poslednji put Netsi bili u Njujorku i imali Irvinga, bili su šampioni ABA lige. Tada je to bila košarkaška ikona Džulijus "Dr. J" Irving.

strana 1 od 20 idi na stranu