Kukoč: Svi kažu da sam među najboljima, možda ne znaju šta pričaju?

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč oglasio se povodom toga što nije izabran u Kuću slavnih.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Reuters/SPORT NBA
Foto: Reuters/SPORT NBA

O (ne)pravdi načinjenoj nad Kukočem govorio je i Svetislav Pešić.

Najbolji evropski košarkaš u NBA ligi svih vremena, po mišljenju Majkla Džordana, nije prošao ni najnoviji rez za dolazak u Springfild.

Hrvatu koji trenutno živi nadomak Čikaga raspoloženje zbog toga nije pokvareno.

"Iskreno, meni puno više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno voleo da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih voleo? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo...", rekao je Kukoč za hrvatski "tportal".

Kukoć je ostavio značajan trag u košarci – ima zlato sa Svetskog prvenstva i titulu najboljeg igrača turnira iz 1990, vlasnik je dva olimpijska srebra (1988, 1992), dva evropska zlata s reprezentacijom Jugoslavije (1989. i 1991), tri NBA prstena (1996, 1997. i 1998.) sa Čikago Bulsima, tri titule klupskog prvaka Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989., 1990. i 1991), a dobio je i nagradu za najboljeg šestog igrača NBA lige u istorijskoj sezoni za Chicago (učinak 72-10).

"Znate kako se kaže, kad se govori o svim najvećim igračima i kad me redovno stavljaju među najbolje evropske igrače uz Dražena ili Sabonisa, koji su odavno u Kući slavnih, ne mogu reći da me nije briga. Ali, s druge strane ne želim trošiti energiju na to", kazao je Kukoč i dodao:

"Uostalom, što ja ima o sebi da govorim? Ali, ako moji bivši treneri, bivši saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju? Ma nema više smisla o toj temi govoriti... Znaš da bi radije potrošio tu energiju da odigram partiju golfa na terenu sa 18 rupa".

strana 1 od 49 idi na stranu