Kapiteni rekli svoje: Prvo Barselona, pa Crvena zvezda

Kapiteni osamnaest evroligaških klubova učestvovali su u anketi elitnog košarkaškog evropskog klupskog takmičenja.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Glasali su protiv koga iščekuju da igraju, ko je najpotcenjeniji košarkaš u Evropi, kojem gostovanju se najviše raduju, protiv koga je najteže igrati...

Na pitanje protiv koga najviše vole da igraju na gostovanju, kapiteni osamnaest evroligaških ekipa najviše glasova dali su Barseloni, Crvenoj zvezdi i Panatinaikosu.

"Blaugrana" je odnela pobedu sa 27,78 odsto, crveno-beli su zauzeli drugo sa 16,67 procenata glasova, dok treće mesto pripada OAKA areni, odnosno PAO.

Kada je u pitanju igrač protiv kojeg najviše iščekuju da igraju, najviše glasova dobio je plejmejker PAO Džimer Fridet sa 38,89 odsto, drugo mesto je pripalo Nikoli Mirotiću 16,67 (Barselona), dok je treći centar CSKA Kosta Kufos sa 11,11 procenata.

Na pitanje kojeg košarkašu smatraju da je najveći izazov igrati protiv njega, prvo mesto su podelili Fakundo Kampaco (Real), Nando de Kolo (Fenerbahče) i Brajant Danston (Efes) sa po 11,11 odsto.

Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Dva najpotcenjija igrača po glasovima osamnaest kapitena su Kori Higins iz Barselone (16,67 odsto) i Fabijan Kozer iz Real Madrida (11,11).

Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Za kraj, protiv kojeg trenera najviše vole da igraju, odnosno najviše iščekuju susret, kapiteni su najviše glasova dali Šarunasu Jasikevičusu 22,22 odsto (Žalgiris), potom Etoreu Mesini (Armani) i Željku Obradoviću 16,67 (Fener), kao i Pablu Lasu 11,11 (Real Madrid.

Foto: Euroleague
Foto: Euroleague