Maljkovićeva posle demoliranja Albanije: Razlika je važna

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković bila je zadovoljna pristupom svog tima u pobedi protiv Albanije.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

* Košarkašice Srbije deklasirale Albaniju sa 105 poena razlike!

Srbija je pobedila Albanke 139:34 u drugom kolu kvalifkacija u grupi E.

"Razlika je bitna između dve ekipe… Ono što je najvažnije za žensku reprezentaciju jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede", rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.

Maljković je pohvalila i mlade igračice koje su dobile priliku na ovoj utakmici.

"Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina - Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici. Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti", zaključila je Maljkovićeva.

Košarkašica Jovana Nogić, koja je meč završila kao druga najefikasnija u timu sa 20 poena, istakla je da je poštovanje dogovora iz svlačionice bilo ključno za ubedljivu pobedu.

"Mislim da smo popravile dosta stvari u odnosu na utakmicu sa Turskom. Ispoštovale smo sve što je selektorka tražila i dale smo dosta lakih poena, što je i napravilo ovoliku razliku. Borile smo se od početka do kraja, bile smo agresivne u odbrani i u napadu i na kraju stigle do ubedljive pobede", rekla je Nogić.

strana 1 od 2 idi na stranu