Veleobrt – Milt Palasio nije poginuo!

Mediji u SAD su prvobitno objavili vest da je bivši košarkaš Partizana Milt Palasio poginuo, ali se ta informacija ispostavila kao netačna.

LNIzvor: B92
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Mediji su preneli da je Palasio podlegao povredama jutro nakon što je zadobio udarac od strane vozača automobila "Honda Civic".

Kanadski konzulat je navodno potvrdio identitet preminulog 41-godišnjaka koji prvobitno nije bio poznat, ali su nešto kasnije stigli demanti.

Megan Volš, portparol Bruklin Netsa, izjavila je da je vest o smrti Palasija netačna.

"Izveštaji su netačni. Pričali smo sa Miltom i sa njim je sve u redu", navela je Volš u saopštenju za američke medije.

Palasio je za Partizan nastupao u sezoni 2007/08, kada je započeo karijeru u Evropi posle sedam godina provedenih u NBA ligi.

Sa crno-belima je 2008. osvojio triplu krunu i u drugom delu sezone bio jedan od boljih igrača, osvojivši i nagradu MVP meseca marta u Evroligi.

Iz Beograda se preselio u Himki gde se nije najbolje snašao, a u Partizan se vratio 2009. godine. Tada je nedugo posle potpisivanja ugovora dobio otkaz jer se nije pojavio pred ekipom na vreme.

Trenersku karijeru započeo je 2013. godine radeći kao direktor za razvoj igrača na Univerzitetu Ajdaho, a trenutno je pomoćni trener Long Ajland Netsa, ekipe koja igra u Razvojnoj ligi.