"Parkeru su potrebna veća mu*a"

Letonski šuter Rihards Lomaž pre nedelju dana je zatrpao koš reprezentacije Srbije u Beogradu, što je za mnoge bilo iznenađenje.

SSIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ne toliko poznati košarkaš Denizlija je pre samo godinu dana bio član Asvela gde nije naišao na prepoznavanje kvaliteta od strane trenera Si Džej Parkera.

Upravo o treneru francuskog tima, bratu čuvenog Tonija Parkera, govorio je Lomaž u intervjuu za letonski "Delfi".

"Na samom početku prve sezone 2019. godine bio sam možda previše zelen. Ali kada mi se pružila prilika, dobro sam se prilagodio. Shvatio sam da mogu da igram. Nijedan saigrač nije bio superiorniji od mene, pogotovo domaći košarkaši", rekao je Lomaž.

Najpre nije imao sreće sa Zvezdanom Mitrovićem, ali je uspeo da se izbori.

"Nije mi verovao Mitrović na početku. Ali, uprkos tome, vremenom sam se izborio za minutažu i mislim da sam, gledajući sa ove distance, imao dobru prvu sezonu u inostranstvu."

Potom je još problematičnije bilo sa Si Džej Parkerom.

"Ne znam šta se zaista dogodilo. Ni oni nisu baš razumeli šta žele. Brat Tonija Parkera je postao glavni trener. Čak je bio i moj prijatelj. Činilo se da sve ide dobro. Ali jedno mi je pričao oči u oči, a radio je nešto sasvim drugo. Ako je Mitrović mogao nekoga da ostavi po strani, Parker je imao previše dobar odnos sa igračima. Dodatno, ako je igrač stariji od vas, nezgodno je da vičete na njega. Potrebna su mu veća mu*a. Ponekad mi se činilo da to ne može da izdrži", objasnio je Lomaž.

Lomaž je Srbiji u Beogradu ubacio 33 poena, a četiri dana kasnije Slovačkoj u Rigi 28.

U dresu Denizlija u turskom prvenstvu ima prosek od gotovo 15 poena po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.