Marina Maljković: Danilović veliki razlog mog ostanka

Selektorka ženske košarkaške reprezenetacije Srbije Marina Maljković kaže je da je veliki razlog ostanka na toj poziciji bio predsednik KSS Predrag Danilović.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Maljković produžila je ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, koji je istekao krajem decembra 2021. godine i ona će u naredne dve godine sa klupe predvoditi žensku reprezentaciju na velikim takmičenjima.

"Danilović je veliki razlog mog opstanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija", rekla je Maljković na konferenciji za medije u Košrakškom savezu Srbije. "Sportski motiv uvek mora da postoji, ali on nije bio predusdan u mojoj odluci da ostanem selektroka Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da zadnji napusti brod u slučaju problema. Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša stara lepa reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca Jovan Dučić, jeste rodoljublje i ona meni lepše zvuči", rekla je Maljkovićeva.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da mu je drago što je saradnja nastavljena.

"Izuzetno sam srećan što smo postigli dogovor sa, pre svega, mojom prijatel?icom, a onda i selektorkom ženske reprezentacije Marinom Maljković. Činjenica koja treba da se naglasi jeste da je Marinina predanost i odanost ovoj kući, Košarkaškom savezu, kao i reprezentaciji i u tome da svaki put kada treba da dodje provodi vreme u karantinu. Od pola godine ili koliko već bude sa reprezentacijom, provede sigurno tri-četiri meseca u karantinu, što pokazuje njenu predanost KSS i devojkama koje trenira. Ponaval?am da sam stvarno srećan i zadovoljan što će Marina sa nama biti još najmanje dve godine", rekao je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu