Zvezda ili Partizan – za koga navija Helsinki?

Čuveni glumac Darko Perić pričao je za B92.net i Arenu koliko je njemu značilo učešće u NBA serijalu "Hoop Cities" u kojem prvo mesto zauzima Beograd.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Independent Photo Agency Srl/Alamy Live News
Foto: Profimedia/Independent Photo Agency Srl/Alamy Live News

* Sedlaček za B92.net: Postoji sistemska greška od osnovne škole

Perić je pričao sa legendama srpske i jugoslovenske košarke Vladom Divcem i Žarkom Paspaljem, te jednim od naših najvećih košarkaških stručnjaka Marinom Sedlačekom o uticaju Beograda na košarku, o snažnoj vezi između grada i voljenog sporta.

"Kada je u pitanju košarka, ja živim snove Darka tinejdžera. Klinca kojem su te devedeseta, kada sam ima 13-14 godina, kada su ovde gde sada živim (Barselona, prim. aut) bile Olimpijske igre, bile brutalno prekinute. Ovim radom ja ponovo preživljavam te snove. Intervju sa Divcem, mojim ali i idolom cele gneracije. On je bio naš Medžik. Pa sa Paspaljem, ići na ta legendarna mesta u Beogradu za jugoslovensku i svetsku košarku, pričati sa ljudima koji znaju toliko o košarci poput gospodina Sedlačeka. Popeo sam se na terasu Skupštine, što je za mene sveto mesto", kaže Perić za B92.net.

Razgovor sa Darkom, koji se proslavio ulogom Helsinkija, srpskog vojnog veterana u seriji "La Casa de Papel", nije mogao da prođe bez standardnog srpskog pitanja – Crvena zvezda ili Partizan?

"Za moju generaciju je samo Partizan u košarci... Ja ovde često pričam da u mojoj zemlji imaju dva kluba – jedan je dobar u fudbalu, drugi u košarci. Mene zanima samo košarka, tako što se tiče košarke, samo Partizan, definitivno", istakao je Perić.

Ceo intervju sa Darkom Perićem moći ćete da pročitate na našem sajtu od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.