Marini Maljković nagrada “Naj žena u sportu – Bobana Momčilović Veličković”

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković dobitnica je prve nagrade “Naj žena u sportu – Bobana Momčilović Veličković”.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Na konferenciji “Žene i sport” u organizaciji udruženja “Žene sport društvo” i suorganizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, na kojoj je osnovana mreža žena u sportu Srbije, saopšteno je da je Marina Maljković nagradu dobila za izuzetan doprinos razvoju ženskog sporta i promociji žena u sportu Srbije.

Zbog obaveza koje ima kao prvi trener Fenerbahčea, selektorka Srbije nije bila u mogućnosti da prisustvuje konferenciji, ali se prisutnima obratila video porukom.

"Hvala vam na priznanju koje ste mi namenili ove godine. Izuzetna mi je čast poneti titulu najžena u sportu, pogotovo što ona nosi ime prave heroine Bobane Momčilović Veličković. Podržavam formiranje mreže žena u sportu, kojim može da se napravi jedan široki front kojim treba da ženskom sportu u Srbiji donesemo značaj koji zaslužuje. Znate da se već više godina borim za to kroz Pokret za žensku košarku i Institut za ženski sport i smatram da je svaki glas bitan i potreba da se ženski sport promoviše na svim nivoima. Solidarnost je nešto što može samo da nam pomogne", rekla je Marina Maljković.

Pored velikih uspeha koje beleži sa reprezentacijom Srbije u prethodnoj deceniji, srpska selektorka od 2015. godine drži besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta preko svog Pokreta za žensku košarku, a u poslednje tri godine sa Institutom za ženski sport radi na promociji ženskog sporta kroz besplatne sportske treninge i edukaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.