Dončić, Kari, Durent, Lebron i braća Gasol umetnička inspiracija

Treće izdanje NBA serije kreatora u Evropi predstavlja radove španske akvarelistkinje Marije Emehe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ljubaznošću NBA
Foto: Ljubaznošću NBA

"NBA serija kreatora" je serije originalnih umetničkih dela koju je NBA naručila od umetnika iz Francuske, Grčke, Italije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva u čast obeležavanja jubilarne 75. sezone lige 2021/2022.

Raznolikim spektrom stilova i kompozicija, svako umetničko delo je skoncentrisano na strast umetnika za NBA, omiljene trenutke iz istorije lige, kao i na povezanost Evrope sa košarkaškom.

Marija Emehe je ilustratorka, konceptualna umetnica za video igre i dizajnerka iz Madrida. Radila je ilustracije za međunarodne kompanije, knjige, časopise i NFT galerije, i držala predavanja na univerzitetskom nivou.

Njena specijalnost je tradicionalna slikarska tehnika akvarel, kojom uživo slika događaje i prodaje originalne radove velikim kolekcionarima umetničkih dela.

"U ovom rukom rađenom akvarelu sam želela da prikažem neke od najsjajnijih NBA zvezda koje su me inspirisale iz različitih razloga: odabrala sam istorijski skok braće Gasol na početku NBA Ol-star utakmice 2015 zbog važnosti za veliku bazu NBA fanova u Španiji ; Kevina Duranta zbog emotivnog govora prilikom proglašenja za MVP-a u sezoni 2013-14; Stefena Karija zbog neverovatne sposobnosti da pogađa trojke sa planetarne udaljenosti; Luku Dončića zbog radosti jer smo u Madridu bili svedoci njegovog vrtoglavog rasta i napretka; i konačno Lebrona Džejmsa, koji je međugeneracijska ikona sa uticajem daleko većim od košarkaškog terena. Sve sam ih ujedinila slikarskom četkicom kroz talase boja opreme timova za koje igraju i detalje pronađene na njihovim licima i u pokretima tela",
objasnila je španska umetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Durent ostaje!

Košarkaš Netsa Kevin Durent ostaće u Bruklinu i naredne sezone, stoji u zvaničnom saopštenju te ekipe.

NBA utorak 23.08. 17:28 Komentara: 10

Njujorška drama

Bruklin Netsi su odlučili da zadrže Kajrija Irvinga, dok je situacija sa Kevinom Durentom i dalje nejasna.

NBA utorak 23.08. 11:00 -> 11:15 Komentara: 3
prethodna strana 1 / 33 sledeca idi na stranu