Novi selektor Srbije: Velika čast za mene

Novi selektor ženske odbojkaše reprezentacije Srbije Danijele Santareli izjavio je po stupanju na tu funkciju da je to velika čast za njega.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Italijan je ugovor potpisao do 2025. godine i na toj poziciji je zamenio Zorana Terzića.

"Za mene je čast i privilegija da budem selektor ženske reprezentacije Srbije, koja je jedna od najboljih selekcija na svetu. Pratio sam ekipu tokom protekle godine i zaista se divim postignutim rezultatima i konstantnoj želji za pobedom, koja ovaj tim krasi. Daću sve od sebe u okviru rada u Odbojkaškom savezu Srbije, koji mi je poklonio poverenje i ovu veoma važni priliku. Sledeće leto će biti veoma teško za nas, sa takmičenjima u Ligi nacija i na Svetskom prvenstvu. Pokušaćemo da održimo kontinuitet dobrih rezultata i radićemo naporno da održimo srpsku reprezentaciju u vrhu svetske odbojke i da svi u Srbiji budu ponosni na nas. Vidimo se uskoro", izjavio je Santareli.

Zadovoljstvo je izrazio i predsednik OSS Zoran Gajić.

"Veoma je vano da je naš novi selektor neko ko je osvajao najveće titule na svetskom i evropskom nivou, nekoliko titula i Kupova u Italiji. Verujemo da će jako lepo da se oseća u društvu naših proslavljenih reprezentativki koje su naučile samo da pobeđuju. Veoma sam srećan što je spreman da nastavi niz rezultata koje ženska seniorska repreznatacija Srbije ima i naše je da mu omogući mo maksimalne uslove i poželilo mu dobrodošlicu", poručio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.