Severna Makedonija ima novog selektora

Srpski trener Ratko Pavličević novi je selektor muške odbojkaške reprezentacije Severne Makedonije, objavila je danas nacionalna federacija.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Profimedia/Sergei Bobylev/TASS
Profimedia/Sergei Bobylev/TASS

Kako se navodi, makedonski odbojkaši otvaraju novo poglavlje u nastupima na tri fronta, sada sa 56-godišnjim Pavličevićem na selektorskoj poziciji, koji kormilo crveno-žutih preuzima pred novi pokušaj da se konačno osvoji Srebrna liga Evrope u sedmom nastupu na tom takmičenju.

"Srpski strateg zatim treba da kroz učešće na Mediteranskim igrama, turniru 'Čajka' i u prijateljskim utakmicama, odredi novi izgled tima, čiji je zadatak da se održi, a po mogućnosti i da napreduje do Evropskog prvenstva 2023, čiji ćemo biti suorganizatori", piše na Fejsbuk stranici Odbojkaške federacije Makedonije.

Pavličević, koji je nakratko bio u stručnom štabu makedonske reprezentacije 2018. godine, prozivaće reprezentativce sutra u Mavrovu. Prema očekivanjima, njegov izbor su isti odbojkaši koji su igrali na poslednja dva šampionata kontinenta u Sloveniji i Finskoj, a na spisku od 25 reprezentativaca je i nekoliko mladih igrača.

Tokom trenerske karijere Ratko Pavličević je radio u četiri zemlje - u muškom i ženskom timu Crvene zvezde, u Al Hilalu u Saudijskoj Arabiji, u Pafosu i Fognikasu u Grčkoj, kao i u Amrisvilu i Šenoi u Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.