Mešter: Očekuju nas veliki izazovi

Đula Mešter se oglasio nakon što je postao predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: OSS
Foto: OSS

Mešter je u nedelju imenovan na mesto prvog čoveka srpske odbojke, nakon što je dosadašnji predsednik Zoran Gajić postao ministar sporta u Vladi Srbije.

"Hteo bih da se zahvalim dosadašnjem predsedniku Zoranu Gjiću na izuzetnoj saradnji koju smo imali u prethodnih šest godina. Mislim su ciljevi isti, moramo da radimo na tome da obezbedimo najbolje uslove za naše selekcije, pre svega seniorske, jer nas očekuju veliki izazovi u narednom periodu", kazao je Mešter i dodao:

"Sledeće godine imamo tri velika takmičenja – Ligu nacija, Evrpsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Verujem da će naša ženska selekcija izboriti odlazak u Pariz 2024. godine, a muškarcima predstoji velika borba, sigurna sam da će dati svoj maskimum. Nadam se da ćemo u ovom petogodišnjem mandatu uspeti da završimo nacionalni centar, jer odbojka, koja je u ovom momentu najuspešnji sport u Srbiji, to zaslužuje".

Na predlog Meštera, Skupština je jednoglasno usvojila predlog da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić prvi potpredsednik, a Petar Bogunović i Vesna Đurišić potpredsednici. To je ujedno i sastav predsedništva OSS.

"Tim je malo promenjen, dodali smo samo Vesnu Čitaković, koja kao bivši kapiten reprezentacije koja je 2006. godine donela prvu medalju Srbiji, zaslužuje da bude tu. Očekujem od nje da da doprinos i da nastavimo da radimo kao i do sada",
podvukao je Mešter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.