Beograd hoće Gimnazijadu 2022.

U Beogradu su od 30.septembra do 2. oktobra boravili funkcioneri Međunarodne federacije za školski sport (ISF).

Izvor: B92
Podeli
Foto: SSSS Momčilo Božić
Foto: SSSS Momčilo Božić

Razlog posete bili su razgovarali o mogućoj kandidaturi Srbije za organizaciju Gimnazijade 2022. godine, koja je najmasovnije sportsko takmičenje nakon Olimpijskih igara i Univerzijade.

Na čelu sa predsednikom ISFa Loranom Petrinkom delegaciju su činili i generalni sekretar Hrvoje Čustonja, podpredsednik Robson Aguiar, sportski direktor Josip Košutić i član Izvršnog odbora Roman Greba.

Foto: SSSS Momčilo Božić
Foto: SSSS Momčilo Božić

"Savez za školski sport Srbije je već uveliko prepoznat kao izuzetan domaćin Međunarodnih takmičenja i kao takav jedan je od glavnih kandidata za dobijanje Gimnazijade. Savez je prezentovao i novi projekat koji uključuje i decu osnovnih škola koji je rađen po ugledu na Gimnazijadu i ovo bi bilo prvi put da se ovakav format takmičenja organizuje u okvirima Međunarodne federacije, što bi činilo istorijski korak ka promociji školskog sporta a sve bi krenulo upravo iz Beograda. Imamo veliku podršku države Srbije, Ministarstva omladine i sporta i grada Beograda, bez kojih ne bi na ovako velikom nivou sprovodili takmičenja u glavnom gradu", istakao je Željko Tanasković.

Foto: SSSS Momčilo Božić
Foto: SSSS Momčilo Božić

Pored predsednika Saveza Željka Tanaskovića i generalnog sekretara Uroša Savića, sastanku su prisustvovali državni sekretar za sport Predrag Peruničić i gradska sekretarka Dragana Belojević, koji su podržali Savez u daljem radu i razgovarali sa predstavnicima ISF.