Igre osvojile Kraljevo i Kruševac

Sportske igre mladih u utorak su održane u Kraljevu, a dan ranije u Kruševcu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

Dečiji osmesi, sreća i druženje ispunili su u prethodna dva dana Kraljevo i Kruševac.

Kraljevo je osmi put bilo domaćin Igara, a školarci iz ovog grada takmičili su se u turniru Lino između dve vatre, basket 3 na 3, turniru Coca-Cola kup u malom fudbalu, odbojci i atletici.

B92 kao medijski partner Igara nastavlja da prati manifestaciju za koju klinci kažu da je najlepša sporta čarolija. Ceremonija svečanog otvaranja u centru grada na prelepom Trgu Heroja bila je spektakularna.

Maskota Viktor zajedno sa mladim sportistima, gradonačelnikom Predragom Terzićem, predsednicom Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marijom Mihajlović, Draganom Đorđevićem poznatim odbojkaški trenerom i fudbalskim trenerom Borisom Bunjakom upalili su plamen prijateljstva. Ova ceremonija podseća na otvaranje Olimpijskih igara, a posle upaljenog plamena usledio je veliki vatromet od papira, donevši oduševljenje učesnika.

"Kraljevačka deca danas uživaju. Jako je važno da razvijamo sportski duh u našem gradu i da se naši najmlađi od najranijeg detinjstva bave sportom. Nije najvažnije da se samo hvalimo uspesima naših profesionalnih sportista, nego da razvijamo i amaterski sport i sportski duh kod naših najmađih. Apsolutno sam uveren da će se ova manifestacija održavati u našem gradu i narednih godina i da će naši mališani pobeđivati i na državnim i na regionalnim takmičenjima", rekao je gradonačelnik Terzić.

Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

Plamen prijateljstva zapalili su članovi ekipe "Kraljevi", koja je prošle godine bila državni i regionalni šampion u Lino između dve vatre – Maksim Ratković, Iva Petrović, Mihajlo Minić, Petra Gajić i Ivona Stevanović. Kapiten te ekipe "Kraljeva" Lazar Urošević i član tima Vasilije Sretojević ove godine takmiče se ove sezone u basketu 3 na 3.

A dugo godina uz igre je Dragan Đorđević. Imao je lepu finansijsku ponudu da putuje u Bahrein i dogovori svoj novi trenerski aranžman. Ipak, prolongirao je put kako bi bio u Kraljevu.

"Kada vidite ovoliko osmeha, kada vidite decu koja dolaze u kolonama kako bi videla maskotu Viktora i onda se besplatno takmičila u sportovima koje vole, zaista je nešto posebno. Kraljevo voli Igre, Kraljevo voli sport. Bravo za SIM što su nas ponovo izabrali za jednog od gradova domaćina i hvala mladom gradonačelniku Terziću koji je bio sa nama i video spektakularno otvaranje i pozdravio decu. Idemo dalje za budućnost Srbije a ove Igre spajaju region", poručio je Dragan Đorđević.

Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

Dan ranije Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane su u Kruševcu, takođe u pet sportova, a posebnu emociju doneo je mladi stonoteniser Branislav Bane Smiljković. On je šest puta učestvovao na Igrama, osvajao je mnogo medalja, bio na završnim turnirima u Splitu i Sarajevu, a uprkos tome što ove godine nije mogao da se takmiči jer je prerastao ostao je uz SIM-ovce i pomagao u organizaciji takmičenja Lino između dve vatre. Ceremoniji svečanog otvaranja na Atletskom stadionu prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Petrović i koordinator Igara za Kruševac Miljko Ristić.

"Moja preporuka svakom detetu je da učestvuju na Igrama. Doživeće nezaboravno iskustvo, steći nove prijatelje, a ja sam i dalje u kontaktu sa drugarima koje sam upoznao u Splitu i Sarajevu. Zato sam i dalje uključen u ovu prelepu manifestaciju", poručio je Smiljković.

Naredna stanica Karavana Dunav osiguranje Sportskih igara mladih je Čačak, potom slede Požarevac, Petrovac na Mlavi, Sokobanja, Surdulica, Kragujevac, Niš....

Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

U Srbiji, SIM se održavaju pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića i uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Igre je osnovao Zdravko Marić, a do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i BiH učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. O Igrama se ponosno priča i nastupi na Igrama se zaista pamte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.