Počinje druga faza prodaje ulaznica za OI u Parizu

Druga faza prodaje ulaznica za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine počeće u četvrtak, a oni koji budu izvučeni moći će da kupe isključivo pojedinačne karte.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Četiri miliona ljudi se prijavilo za žreb nadajući se da će izabrati i kupiti ono što ih zanima među 1,5 miliona ulaznica koje su u prodaji od četvrtka.

Između ostalog dostupne su ulaznice za ceremoniju otvaranja na Seni (od 90 do 2.700 evra), ali i za finale pojedinih sportova, što nije bilo moguće zimus u prvoj fazi.

Na kraju je prodato 3,25 miliona ulaznica. Gotovo 13 odsto prodato je po ceni od 24 evra, 70 odsto za manje od 100 evra, i 4,5 odsto za više od 200 evra, naveli su organizatori.

"Očekujem da će i ova faza nastaviti da izaziva razočarenje i frustraciju. To je neizbežno, ali će još jednom usrećiti ljude, morate okušati sreću", rekao je za agenciju Frans pres šef organizacionog odbora Toni Estange.

Od deset miliona olimpijskih ulaznica, osam miliona se prodaje direktno široj javnosti.

Država će kupiti 400.000 ulaznica za školarce, volontere sportskog pokreta i osobe sa invaliditetom za iznos od 11 miliona evra.

Lokalne zajednice, poput Pariza ili departmana Sena-Sen-Deni, imaju unapred naručene ulaznice.

Krajem ove godine biće organizovana još jedna prodaja po sistemu "ko prvi dođe njegovo", dodali su organizatori.

Očekuje se da bi prihodi od ulaznica trebalo da donesu oko 1,4 milijarde evra, dok je ukupni budžet organizacionog odbora 4,4 milijarde evra.

Olimpijske igre u Parizu na programu su od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.