Poslednji oproštaj od Bobane Veličković – "jedan od najtužnijih dana u istoriji Bora"

Bor se oprostio od Bobane Veličković, srpske i evropske šampionke u streljaštvu, koja je 21. juna umrla u 31. godini.

MTIzvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
EPA/ARMANDO BABANI
EPA/ARMANDO BABANI

Ona je preminula posle kraće i teške bolesti izazvane komplikacijama posle porođaja.

Bobana Momčilović Veličković sahranjena je na Novom borskom groblju, a ispratili su je članovi porodice, brojni prijatelji i kolege i poštovaoci njenih sportskih dostignuća.

Na komemorativnom skupu su govorili njen trener, Boban Marković, prijateljice, koleginica Jasna Šekarić, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner i predsednik streljačkog saveza Nenad Putnik.

"Grad Bor je izgubio svoj ponos prerano, premladog, velikog, odgovornog dobrog čoveka, dobrog sportistu. Bobana nam je pokazala i umela da dokaže kako i zašto treba da živimo i kako i zašto da se borimo. Ostavila je veliki trag u srcima građana Bora, ovo je tužan trenutak. Jedan od najtužnijih u istoriji grada Bora", rekao je Milikić.

Jasna Šekarić je godinama delila trenutke sa Bobanom Momčilović Veličković kao članica reprezentacije, a u poslednje dve i po godine bila joj je lični trener.

"Bobana će nam zauvek nedostajati. Nema reči kojima bi moglo da se opiše šta je bila Boba, koliko nam je značila i koliko će nam nedostajati - kazala je Šekarićeva, koja je u filmu Bobanu opisala kao odgovornog, hrabrog sportistu, čvrstog karaktera, kao velikog čoveka i sportistu podređenog cilju, koja je bila spremna sve da žrtvuje zarad ostvarenja cilja."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.