Objavljen konačni sastav reprezentacije Srbije za EP u streljaštvu

Stručni štab reprezentacije Srbije u streljaštvu saopštio je konačni sastav za Evropsko prvenstvo, koje se od 20. maja do 1. juna ove godine održava u Osijeku.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Streljački savez Srbije
Foto: Streljački savez Srbije

Srbiju će na prvenstvu predstavljati 13 takmičara u seniorskoj i 11 u juniorskoj konkurenciji, preneo je sajt Streljačkog saveza Srbije (SSS).

U disciplinama vazdušna i malokalibarska puška u muškoj konkurenciji nastupaće Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Stevan Pletikosić, dok će u disciplinama vazdušni i malokalibarski pištolj učestvovati Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov.

U ženskoj konkurenciji, u disciplinama vazdušna i malokalibarska puška nastupaće Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević, dok će rezerva biti Ivana Marić, a u disciplinama vazdušni i malokalibarski pištolj Srbiju će predstavljati Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić, a rezerva je Jelena Tomić.

Šampionat u Osijeku je poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre. U pet seniorskih olimpijskih disciplina (vazdušni pištolj muškarci i žene, MK puška trostav muškarci i žene i MK sport pištolj žene) deliće se po jedna kvota, dok su u oba takmičenja vazdušnom puškom na raspolaganju po dve kvote.

"Glavni cilj seniorske reprezentacije u Osijeku je osvajanje jedne do dve olimpijske kvote i, kao i uvek, napad na medalje. Nekoliko naših strelaca, među kojima su Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Duško Petrov, Dimitrije Grgić, Teodora Vukojević, bi mogli da uđu u borbu za olimpijske vize", rekao je sportski direktor SSS-a Dragan Marković. Sastavi miks timova u svim disciplinama još nisu određeni, a biće sastavljeni pred samo takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.