Arunović i Mikec vicešampioni Evrope u miksu važdušnim pištoljem

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju u miksu vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Profimedia/ Sergei Bobylev/TASS
Foto: Profimedia/ Sergei Bobylev/TASS

U meču za zlatnu medalju Srbija je izgubila od Rusije sa 13:17. Za Rusiju su pucali Vitalina Bacaraškina i Artjom Četnusov.

Arunović i Mikec su na svih šest dosadašnjih šampionata na kojima je miks bio deo takmičenja došli do pobedničkog postolja. Na prvenstvima 2016. i 2017. godine osvojili su zlato, 2018, 2020. i 2021. godine su izborili srebro, a 2019. godine bronzu.

Drugi miks Srbije pištoljem Jasmina Milovanović/Dimitrije Grgić zauzeo je 19. mesto, a od druge faze delila su ih tri kruga.

Selektorka reprezentacije za pištolj Jelena Arunović rekla je da su Arunović i Mikec održali kontinuitet uspeha i da je raduje napredak i dobar rad strelaca.

"Bilo je mnogo iznenađenja koja smo i očekivali, s obzirom na dugu takmičarsku pauzu. Mnogi favoriti su bili daleko od medalja. Ipak, Zorana Arunović i Damir Mikec su potvrdili kvalitet i održali kontinuitet uspeha. Od početka prvenstva u Osijeku, nivo preciznosti i rezultata iz takmičenja u takmičenje, iz dana u dan raste, što je potvrda dobrog i intenzivnog rada u poslednjih 14 meseci. Taj napredak me posebno raduje", navela je ona.

Selektorka je dodala da je srpski tim u drugoj fazi kvalifikacija maestralno obavio posao i da je zaslužio plasman u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.