Vesti - Qatar 2022 -

Flik ostaje selektor Nemačke

Odluka je doneta, Hansi Flik će i dalje biti na kormilu reprezentacije Nemačke.

Z.K.Izvor: B92 Nemačka
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Šest dana posle debakla na Svetskom kupu u Kataru, sve je razjašnjeno posle sastanka Flika i prvog čoveka FS Nemačke, Bernda Nojendorfa i šefa Nemačke fudbalske lige, Hansa-Joakima Vackea.

Tako će Flik predvoditi sa klupe "pancere" i u novom ciklusu, spremajući ih za šampionat Evrope 2024.

"Svi smo ubeđeni da Evropsko prvenstvo u našoj zemlji predstavlja dobru priliku da fudbal u Nemačkoj. Naš cilj je da ovaj turnir bude sportski uspeh. Imamo puno poverenje u Hansija Flika da će on biti gospodar ovog izazova zajedno sa svojim timom. Što se tiče naslednika Olifera Birhofa, saglasili smo se da ćemo prvo raspravljati i budućoj strukturi u ovoj oblasti i odgovornosti unutar Saveza kako bismo onda doneli ličnu odluku", poručio je Nojendorf.

Takođe, oglasio se i Hansi Flik koji je ubeđen da za reprezentaciju dolaze bolji dani.

"Stručni tim i ja smo optimisti što se tiče Evropskog prvenstva u našoj zemlji. Kao tim možemo mnogo više nego što smo pokazali u Kataru. Propustili smo veliku priliku. Naučićemo lekciju iz svega. Imam veru u zajednički put sa Berndom Nojendorfom i Akijem Vackeom. Želimo da cela Nemačka stane iza nacionalnog tima na šampionatu 2024. godine", zaključio je Flik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu