"U fudbalu se 'bolesnim' ciframa obezbede za sezonu – a mi?!"

Trener rukometaša Zagreba i legandarni jugoslovenski as Veselin Vujović kritikovao je aktuelno stanje u svetu sporta.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Koronavirus je paralisao sva takmičenja, što znači i finansijski udar na klubove, koji stoga žele da smanjuju primanja zaposlenima.

Vujović je osuo paljbu, pre svega po fudbalerima, koji bi trebalo da podnesu najveći teret.

"Slažem se da treba smanjiti plate, ali ne po svaku cenu svima. Vidite količinu novca u nekim sportovima. Na primer, Mesi i Cindrić ne mogu biti kažnjeni na isti način. Nije isto smanjiti platu nekome ko zarađuje milione i nekoga sa skromnijim primanjima. Ne možete da smanjite podjednako meni i nekim mladim igračima u PPD Zagreb koji su na početku karijere", rekao je Vujović za hrvatski "Index".

Cifre u svetu fudbala nazvao je bolesnim, a transfere drske i bezobrazne.

"Odavno je to izmaklo kontroli. Slušam sume od 100, 200, 300 miliona za jednog sportistu. To je za mene bolesno. Pa, čovek u jednoj sezoni osigura sebe i sve svoje naslednike, a mi u malim sportovima to nećemo zaraditi za ceo život. Kada čitam o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, uvek pomislim kako se tamo 'pere' ogromna količina novca.

"Nakon ovog haosa, srednji i stabilni klubovi poput PPD Zagreba mogli bi da imaju najviše koristi. Zašto bi Karačić i Cindrić igrali u inostranstvu ako bi mogli da dobiju isti novac u Hrvatskoj?", pita se na kraju Vujović.